Вступна кампанія – 2024: календар абітурієнта, який вступає за результатами НМТ

23.02.2024

Цьогоріч, згідно з календарним планом організації та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (НМТ), тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій. Також відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ, — основний та додатковий.

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

Зверніть увагу, що до 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни:

  • змінити предмет на вибір на інший;
  • змінити населений пункт в Україні/за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ.

З 8 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ.

У додатковий період, з 10 до 15 травня включно, матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які:

– не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації;

– ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації.

Зміни до реєстраційних даних учасники додаткових сесій зможуть внести до 19 травня, а дізнатися про дату, час і місце проведення тестування – з 8 липня.

Що важливо, тестування проходитимуть у межах основних та додаткових сесій. Основні сесії триватимуть з 14 травня до 25 червня, а додаткові – з 11 до 19 липня.

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено у персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

Нагадаємо, що тест складатиметься з двох блоків: основний, до якого увійдуть 3 обов’язкові навчальні предмети; і додатковий, що міститиме завдання з 1 навчального предмета на вибір. Обов’язкові – українська мова, математика та історія України, на вибір – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія. Кожен із предметів має свій ваговий коефіцієнт, що має значення для вступу. Для вступу у заклад вищої медичної освіти, зокрема й до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, серед вибіркових предметів найбільший ваговий коефіцієнт мають біологія та фізика, а також хімія.

А вступні випробування до магістратури проходитимуть у дві сесії. Також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь у єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) та/або єдиному вступному іспиті (ЄВІ).

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти

Інфографіка: Пресцентр НМУ