Вступна кампанія – 2024: НМТ включає 4 предмети, а вагові коефіцієнти мають значення для вступу

01.02.2024

У 2024 році національний мультипредметний тест (НМТ) складатиметься з чотирьох предметів: 3 обов’язкові та 1 на вибір. Кожен із предметів має свій ваговий коефіцієнт, що має значення для вступу. Для вступу у заклад вищої медичної освіти, зокрема й до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, серед вибіркових предметів найбільший ваговий коефіцієнт мають біологія та фізика, а також хімія.

Так, учасники тестування складатимуть іспит із чотирьох навчальних предметів, з яких три обов’язкові – українська мова, математика, історія України (основний блок) та один – на вибір (додатковий блок). Обрати можна буде з таких предметів: біологія, фізика, хімія, географія, українська література, англійська, іспанська, німецька та французька іноземні мови. Абітурієнтам необхідно визначитися, який із предметів, що представлені на вибір, краще складати. Предмет з найбільшим коефіцієнтом підсилить можливості успішного вступу до нашого Університету.

Відтак конкурсні предмети основного блоку мають такі вагові коефіцієнти: українська мова – 0,35, математика – 0,4, історія України – 0,25. А серед конкурсних предметів додаткового блоку для медичних спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Технології медичної діагностики та лікування», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація», «Терапія та реабілітація», «Педіатрія», «Громадське здоров’я» найбільші вагові коефіцієнти мають біологія, фізика – по 0,5, а також хімія – 0,35. Для спеціальності «Фармація, промислова фармація» ваговий коефіцієнт 0,5 має також хімія.

Нагадаємо, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, для випускників загальноосвітніх навчальних закладів основна та додаткові сесії НМТ відбудуться з 14 травня по 19 липня 2024 року.

 

Пресцентр за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти