Кафедра філософії, біоетики та історії медицини

Новини кафедри

 

 

 

 

 

 

 

 

Пишаємось рекордною кількістю учасників, якісними науковими роботами студентів!

За сприянням адміністрації університету НМУ та наукового відділу НМУ, а також за підтримки декана факультету підготовки іноземних громадян НМУ О.О. Богомольця, деканів медичних факультетів № 1, 2, 3, 4 та стоматологічного факультету на секційному засіданні було представлено  42 студентські наукові доповіді, з яких 7 англійською мовою та 35 українською. Наукові дослідження підготували студенти 1, 2, 3, 4 курсів  та учні 10 класу Ліцею політики, економіки, права та іноземних мов м.Києва.

Рівень наукових досліджень оцінювало журі у складі: доцент кафедри філософії, біоетики та історії медицини, зав.секції філософії, к.ф.н. –  Вячеславова О.А., доцент кафедри філософії, біоетики та історії медицини, зав.секції біоетики, к.ф.н. – Місержи С. Д., доцент кафедри філософії, біоетики та історії медицини, к.ф.н. (англомовне викладання) – Верменко А.Ю., ст.викладач кафедри філософії, біоетики та історії медицини, керівник наукового гуртка «In posterum», к.ф.н. – Романюк О.В., викладач кафедри філософії, біоетики та історії медицини (англомовне викладання) –  Коцюбняк Т.А.

Усі молоді вчені продемонстрували високий рівень підготовки, власні доповіді супроводжували ілюстративним матеріалом.

Модераторами та студентами були відзначені наступні доповіді: Бурий Микита, Гринько Артем (5123) «Народна медицина проти сучасної»; Кордік Юлія (7310) «Вплив віртуальної реальності на формування особистості»; Чербан Петро (7407)  «Кореляція медичних та духовних підходів у практиці лікаря»; Черниш Єкатерина (7304) Синергетика і медицина; Rashid Salman Rashid Al Baellwe (7605Ca) «Anosognosia»; Рудюк Ольга (4102) «Безпека людини в інформаційному просторі»; Колумбет Олександра (7106) «Ціннісний світ лікаря»; Karim Ghassan Nahouli (7612Ca) “Success»;  Шульга Наталя (7406) «Подолання відчуження лікаря від професійних буднів»; Марунчак Михайло (7109)

«Гносеологічні засади практичної діяльності лікаря»; Бєсєда Іван, Дацюк Сніжана, Гребельнікова Катерина (Ліцей політики, економіки, права та іноземних мов м.Києва) «Пам’ять людини: моніторинг поширених методів» та інші.

 

 

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!!!

18 травня об 11 00 на базі кафедри філософії та соціології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, опорної кафедри МОЗ України з філософії, відбудеться нарада завідувачів кафедр (курсів філософії)

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Питання науково-методичного та організаційного забезпечення викладання філософії та філософських дисциплін для магістрів за спеціальностями: 222 «Медицина», 221 «Стоматологія», 225 «Медична
психологія».

2. Обмін досвідом щодо викладання інтегрованих філософських дисциплін для аспірантів (докторів філософії).

3. Різне.

Контакти:
Тел. кафедри філософії та соціології (044) 454-49- 84,
Тел. завідувача кафедри 096-368- 244-45 Ірина Василівна
e-mail: ivafilos1403@gmail.com

 

19 листопада викладачі кафедри філософії та соціології Іщук Н.В., Савченко Н.Т., Коцубняк Т.А. та студенти першого медичного факультету, 1-го  курсу (гр. 15, 19, 24 ) відвідали театр «Сузір’я». Була переглянута вистава «Оскар до Бога», яка розповідала про останні дні життя та переживання  невиліковно хворого хлопчика. Після вистави відбувся емоційний обмін думками з приводу піднятих в драмі проблема та  долі хворих на онкологію дітей в Україні.

foto1foto2foto3