В УНІВЕРСИТЕТІ ЗАПЛАНОВАНО СТВОРЕННЯ БІОРЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ

15.08.2016

Восени 2016 року Національний медичний університет імені О.О. Богомольця спільно з Американською Асоціацією Мікробіологів (ASM) розпочнуть реалізацію Проекту щодо організації та створення в університеті Біоресурсного центру.

Біоресурсний центр ASM забезпечить вільний онлайн доступ до рецензованих англомовних журналів, в яких висвітлюються сучасні дані з питань мікробіології, інфекційних хвороб, діагностичних засобів, а також до паперових та онлайн версій останніх видань підручників з вищезазначених дисциплін.

Створення такого центру стане інформаційною, навчальною та науково-дослідною платформою для науковців, викладачів та студентів. Вони матимуть змогу не лише користуватись найсучаснішими науковими виданнями з мікробіології та споріднених галузей, але й обмінюватися знаннями та думками, проводити альтернативні навчальні заняття, семінари, дискусії, інтегруючись у потужну наукову спільноту за принципом коворкінгу.

Незважаючи на існування найсучасніших технологій для комунікації та поширення інформації, в академічному середовищі існує проблема обмеженого обміну науковими знаннями. Запорукою ефективного отримання знань та виконання науково-дослідних проектів є наявність доступу до сучасних інформаційних джерел (рецензованих журналів, підручників, тощо), а також можливість проведення групових дискусій серед фахівців у певній галузі: робота в наукових хабах або коворгінг. Забезпечення такого підходу підтримує Американська Асоціація Мікробіологів (ASM) шляхом створення Біоресурсних центрів в галузі мікробіології та споріднених наук по всьому світі, включаючи Україну.

Довідково: Американська асоціація мікробіологів (ASM – American Society for Microbiology) є найбільшою науковою спільнотою біологів у світі. ASM розповсюджує результати своїх наукових досліджень шляхом їх публікації у 18-ти рецензованих наукових журналах, займається виданням підручників та наукових монографій, а levitra walmart також забезпечує платформи для обміну інформацією шляхом проведення визнаних на міжнародному рівні конференцій і тренінгів.

Відділ міжнародних зв’язків,
Науково-дослідна частина