4 КВІТНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ІНТЕРНЕТУ

04.04.2020

Міжнародний день Інтернету щороку відзначається 4 квітня, у день пам’яті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів і студентів. Католицька церква визнала Інтернет енциклопедією людського знання і в лютому 2001 року його покровителем обрала Ісидора Севільського, який створив першу в історії енциклопедію у 20 томах «Etymologiae». Вважають, що він уперше у своїй праці застосував систему перехресних посилань, що віддалено нагадує гіперпосилання, які використовуються у Всесвітній мережі.

Сьогодні ми не можемо уявити свого життя без різноманітних технологій, інновацій та дивовижних винаходів людства, найбільшим з яких є Інтернет. Всесвітнє павутиння упіймало людство в свої тенета і назавжди змінило життя, уяву про час і відстань, способи спілкування, надання допомоги, проведення дозвілля тощо. Завдяки Інтернету ми отримуємо набагато більше інформації ніж наші, батьки, бабусі, дідусі, не говорячи вже про наших далеких предків.

НМУ повною мірою використовує найновітніші інформаційні технології у навчальному процесі, широко застосовує комп’ютерні технології, Інтернет, прикладні програми, мультимедійні засоби, електронні підручники, що суттєво впливає на зміст і методику викладання. Використання цих потужних електронних ресурсів — носіїв інформації дає змогу значно інтенсифікувати й творчо урізноманітнити процес навчання  в  нашому Університеті, а в умовах карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу COVID-19, продовжити його в дистанційному форматі.

Студенти визнають, що вони надзвичайно сумують за лекціями, практичними заняттями і хочуть скоріше повернутися в аудиторії, але водночас висловлюють вдячність викладачам і адміністрації НМУ за швидке створення дистанційних навчальних курсів з використанням  платформи Neuron, бо добре усвідомлюють, що карантин – не канікули, а можливість ефективно використати час для набуття знань, і в цьому їх вірним помічником є Його Величність Інтернет.

 

Прес-центр