У НМУ відбувся День відкритих дверей для майбутніх педіатрів

20.03.2024

Днями у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся День відкритих дверей зі спеціальності 228 «Педіатрія» для 70 майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків. Учасники заходу не тільки поспілкувалися з фахівцями, активними студентами факультету та отримали відповіді на актуальні питання, а й ознайомилися з унікальними колекціями анатомічних і гістологічних препаратів та опановували базові навички серцево-легеневої реанімації.

Під час заходу учасники поспілкувалися з деканкою медичного факультету №3, професоркою Оксаною Виговською та заступницею декана по роботі зі студентами Людмилою Турбал. Фахівчині поділилися з абітурієнтами власним досвідом у професії, надали багато корисної та цікавої інформації про програму навчання на спеціальності 228 «Педіатрія», відповіли на численні запитання.

Окрім того, голова студентської ради факультету Ярослава Сердійчук і активні студенти факультету докладно розповіли учасникам про насичене та різноманітне студентське життя. Як у нашому Університеті студенти проявляють лідерські здібності, реалізують власні вміння у різноманітних змаганнях, конкурсах, працюють в органах студентського самоврядування. Інформували про власний досвід навчання, питання академічної підтримки у НМУ.

Присутні також мали можливість ознайомитися з колекціями анатомічних і гістологічних препаратів, що розташовуються на кафедрах описової та клінічної анатомії і кафедрі гістології та ембріології. Цікаві та пізнавальні екскурсії провели співробітники цих кафедр Андрій Янчишин і Сергій Савосько.

Також усі, хто завітав на День відкритих дверей, взяли участь у практичних заняттях. Зокрема, за наставництва асистента кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Сергія Середи і студентів різних курсів нашого Університету, відпрацьовували базові навички серцево-легеневої реанімації.

Захід, організований на медичному факультеті №3 став справді продуктивним для майбутніх абітурієнтів. Вони отримали докладну інформацію про опанування спеціальності 228 «Педіатрія», ознайомилися з усіма перевагами та можливостями навчання у НМУ імені О.О. Богомольця, що допоможе їм усвідомлено обрати заклад вищої медичної освіти для вступу у 2024 році.

Нагадаємо, що 14 березня стартувала реєстрація на НМТ. Основна та додаткові сесії національного мультипредметного тесту для випускників загальноосвітніх навчальних закладів відбудуться з 14 травня по 19 липня. НМТ у 2024 році складатиметься з чотирьох предметів: 3 обов’язкові та 1 на вибір. Кожен із предметів має свій ваговий коефіцієнт, що має значення для вступу. Для вступу у заклад вищої медичної освіти, зокрема й до НМУ імені О.О. Богомольця, серед вибіркових предметів найбільший ваговий коефіцієнт мають біологія та фізика, а також хімія.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету № 3