Вступна кампанія – 2024: НМТ відбудеться з 14 травня по 19 липня

31.01.2024

Цьогоріч, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, з 14 травня по 19 липня 2024 року для випускників загальноосвітніх навчальних закладів відбудуться основна та додаткові сесії національного мультипредметного тесту (НМТ). Зазначеним наказом також затверджено перелік навчальних предметів для тестування.

Тест складатиметься з двох блоків: основний, до якого увійдуть три обов’язкові навчальні предмети; і додатковий, що міститиме завдання з одного навчального предмета на вибір. Обов’язкові – українська мова, математика та історія України, на вибір – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія. НМТ проведуть у формі комп’ютерного тестування.

Тестування проходитиме в один день у два етапи. Під час першого етапу, який триватиме 120 хвилин, необхідно виконати завдання з української мови та математики, а під час другого, теж тривалістю 120 хвилин, – з історії України та навчального предмета на вибір, вказаного під час реєстрації для участі в НМТ. На виконання завдань з кожного предмета відведено 60 хвилин, але учасники НМТ зможуть самостійно перерозподіляти час у межах кожного з двох блоків, які передбачено розділити 20-хвилинною перервою.

Окрім цього, Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив загальні характеристики предметних блоків НМТ. Документ визначає кількість і форми тестових завдань із кожного предмета, схеми нарахування балів. Так, тести з української мови, української літератури, історії України, біології, хімії та географії міститимуть по 30 завдань. Тест з математики міститиме 22 завдання, з фізики – 20, з іноземних мов  – 32 завдання.

У МОН уточнили, що з 14 травня НМТ складатимуть випускники шкіл минулих років. Усі тестові завдання для проведення НМТ у 2024 році укладатимуться за чинними програмами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Нагадаємо, що у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувається підготовка майбутніх абітурієнтів до складання НМТ у 2024 році.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти