Запрошуємо на цикл тематичного удосконалення із сучасних підходів до лікування та діагностики ендокринопатій

01.04.2024

З 8 квітня на базі Навчально-наукового центру неперервної освіти Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця стартує цикл тематичного удосконалення лікарів «Сучасні підходи до лікування та діагностики ендокринопатій (патологій щитоподібної залози та цукрового діабету)». Курс буде актуальним для лікарів-ендокринологів, терапевтів, лікарів загальної практики – сімейної медицини та поєднує теоретичні основи з відпрацюванням практичних навичок з даної теми.

Навчальний цикл тематичного удосконалення включає сучасні лекції та практичні заняття з ендокринології, онкології, кардіології, психології, фармакотерапії.

У структурі ендокринологічних захворювань основне місце займають патології щитоподібної залози (ЩЗ). Розвиток і прогресування захворювань ЩЗ, а також цукрового діабету, пов’язанi з виникненням функціональних порушень, на фоні яких виникають проблеми неплідності, патології вагітності (плода), захворювання серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, психосоматичні розлади та хвороби, що призводять до інвалідизації громадян. Залишаються актуальними у сучасній медицині й проблеми діагностики та лікування цукрового діабету, злоякісних пухлин щитоподібної залози.

Учасники курсу ознайомляться із сучасними алгоритмами діагностики та лікування раку щитоподібної залози, методами його передопераційної діагностики. Окремо розглянуть наслідки лікування раку щитоподібної залози у жінок репродуктивного віку та методи профілактики захворювання, особливості діагностики і лікування раку ЩЗ у вагітних. Дізнаються про агресивні типи раку щитоподібної залози, особливості синдрому множинної ендокринної патології. Значну увагу приділять вивченню стресових факторів, як індукторів канцерогенезу та аутоімунних патологій щитоподібної залози, розглянуть можливі способи запобігання їх розвитку, що актуально під час воєнного стану.

Лікарі учасники курсу розглянуть також фактори ризику розвитку ожиріння та асоційовані з ним патології, способи боротьби з зайвими кілограмами. Вивчатимуть аспекти лікування артеріальної гіпертензії у пацієнтів з метаболічним синдромом, розглянуть питання перебігу раку молочної залози на фоні патології щитоподібної залози та цукрового діабету (вивчатимуть особливості лікування та гормонотерапії).

Орім того, даний цикл передбачає розгляд основних положень фармакокінетики та фармакодинаміки, а також менеджмент ризиків взаємодії основних гіпоглікемічних лікарських засобів.

Зручні форми навчання та гнучкі графіки виконання навчальної програми тривалістю 2 тижні (78 годин) сприятимуть засвоєнню корисного матеріалу. Після успішного закінчення навчального циклу слухачі отримають посвідчення встановленого МОЗ України зразка, згідно з яким нараховується 50 балів БПР лікарів. Лікарі закладів, підпорядкованих МОЗ України, мають право навчатися за кошти державного бюджету.

У межах циклу тематичного удосконалення, головною спікеркою якого виступить доцентка ННЦ ІПО НМУ імені О.О. Богомольця, провідна наукова співробітниця Інституту ендокринології та обміну речовин Ганна Зелінська, також викладатимуть нормативно-правову базу з питань безперервного професійного розвитку лікарів, розглядатимуться питання особливостей комунікативної культури в медичному закладі.

Термін проведення курсу: 8-19 квітня 2024 року.

Для участі необхідно зареєструватися.

Детальна інформація:

(093) 954 35 07 (Viber, Telegram)

За інформацією Навчально-наукового центру неперервної освіти ІПО