ТРИВАЄ НАВЧАННЯ НА КАФЕДРІ ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЕВОЇ ХІРУРГІЇ ТА СУЧАСНИХ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

20.03.2022

В умовах воєнного стану кафедра веде не лише лікувальну роботу, а й відновлює навчальний процес. У рамках продовження циклу спеціалізації зі щелепно-лицевої хірургії та хірургічної стоматології співробітники кафедри зробили акцент на поглибленому висвітленні питань надання допомоги пацієнтам щелепно-лицевого профілю з вогнепальними та іншими видами травматичних пошкоджень.

З цією метою у співпраці з  міжнародним клубом мікрохірургів було організовано навчальні вебінари з інтерактивним обговоренням представлених матеріалів. У рамках даного циклу 12.03.2022 лекцію, присвячену особливостям лікування вогнепальних поранень щелепно-лицевої ділянки, прочитав доктор Ерік Сантамарія (Professor of Reconstructive Microsurgery of the Universidad Nacional Autonomade Mexico), а лекцію на тему  “How Microsurgery Techniques Charged the Doctrine of Treating War Wounds” – доктор Радо Зіц (Хорватія). До заходу мали змогу долучитися не лише співробітники кафедри, слухачі курсу спеціалізації, а й щелепно-лицеві хірурги з різних регіонів України, включно з тими, хто активно надають допомогу пораненим.

Для слухачів курсу кафедра організувала також дискусійну панель, у ході якої на запрошення професора А.В. Копчака досвідом лікування балістичної та невогнепальної травми поділився провідний європейський щелепно-лицевий хірург професор Александер Шрамм (Chair of the Department of Oraland Maxill of acial Surgery University Hospital Ulm, Сhair of the Department of Оraland Plastic Maxillo facial Surgery Military Hospital (Ulm). Під час дискусійної панелі за участі професора A. Шрамма та провідних щелепно-лицевих хірургів України обговорювалися реальні клінічні випадки пацієнтів з вогнепальними пораненнями, що перебувають на лікуванні в різних медичних закладах нашої держави. Професор A. Шрамм від імені європейських колег висловив підтримку і готовність провідних європейських клінік допомагати пораненим з України. Зокрема свою допомогу запропонував професор Олег Антонишин (Professor in the Division of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery at the University of Toronto, Canada), який погодився надавати допомогу нашим пораненим на безоплатній основі на базі клінік Польщі.

Кафедра щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій планує продовження навчально-методичної роботи в цьому напрямку. Зокрема вже є домовленість з колегами провідних університетів Великої Британії, Німеччини та Польщі, а також фахових професійних об’єднань з організації подібних навчальних заходів з питань травматології щелепно-лицевої ділянки військового часу.

 

Кафедра щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних  технологій