ТРЕТЬОКУРСНИКИ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ СКЛАДАЛИ ЄДКІ, ІНТЕГРОВАНИЙ ІСПИТ КРОК-1

14.05.2021

13 травня 2021 року Центром  тестування професійної компетентності МОЗ України  проведено Єдиний державний кваліфікаційний іспит, етап 1 для спеціальності «Стоматологія» інтегрований тестовий іспит «КРОК-1» та іспит з англійської мови професійного спрямування. Біля 400 студентів третього курсу стоматологічного факультету в основних навчальних корпусах нашого Університету складали іспит із дев’яти базових дисциплін. Відповідальність висока,адже майбутнім стоматологам необхідно було продемонструвати знання, які вони набули протягом трьох років навчання в НМУ із анатомії, гістології, біології, мікробіології, фізіології, біохімії,патологічної анатомії, патологічної фізіології та фармакології.

Задовго до іспиту і напередодні його проведення викладачі профільних кафедр читали студентам онлайн лекції, відбувалися консультації, під час яких наставники акцентували увагу своїх вихованців на важливих і ключових моментах медичних дисциплін. Студенти також не гаяли часу і докладали чимало зусиль для самостійної підготовки до іспиту, штудіюючи тестові питання КРОК-1 за попередні роки.

Разом із вітчизняними майбутніми стоматологами складали іспит іноземні студенти.  Організовували захід представники двох деканатів – стоматологічного та факультету підготовки іноземних громадян на чолі із деканами професором Н.В.Біденко та І.О Парфьоновою. Підтримували студентів і представники навчально-методичного відділу Університету на чолі із М.І. Молдовановим і відповідальною за проведення КРОК-1 в НМУ І.П. Рижовою.

Нинішній іспит проходив у два етапи. Спочатку третьокурсники відповідали на тестові питання із базових медичних дисциплін, а згодом з англійської мови професійного спрямування. Професор Н.В.Біденко зазначила, що знання професійної англійської мови важливі для усіх медиків, адже медицина постійно розвивається, удосконалюються методи і технології лікування, тому лікарі повинні досконально володіти професійною іноземною мовою щоб переймати світовий досвід, вільно читати медичну літературу та спілкуватися із колегами різних країн.

Незважаючи на відповідальність і хвилювання, студенти раділи зустрічі між собою та викладачами, яких через пандемію бачили лише на екранах монітору. І всі, з ким ми спілкувалися, покладали велику надію, що невдовзі небезпеку розповсюдження корона вірусної хвороби буде подолано і вони зможуть зустрітися у рідних аудиторіях і навчання відновиться у звичному режимі.

 

Редакція газети «Медичні кадри»