СТУДЕНТИ ВИВЧАЮТЬ ФАРМАКОЛОГІЮ НА ОСНОВІ СУЧАСНИХ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ

18.11.2021

На кафедрі фармакології, яку очолює професор Г.В. Зайченко, рік тому відбулося урочисте відкриття нової аудиторії, обладнаної на основі сучасних освітніх технологій. Як стверджує Ганна Володимирівна, тут і стіни «говорять і навчають»: спеціальні розсувні панелі знайомлять з класифікацією, основними фармакологічними ефектами, показаннями до призначення ліків, а інтерактивні стенди відображають механізми дії лікарських засобів. Особливо вражає студентів комп’ютерна смарт–панель, що дає змогу здійснити віртуальну подорож до клініки, зокрема неврологічної і побачити пацієнтів із різними захворюваннями, оцінити стан їхнього здоров’я до і після лікування, наочно переконатися у тому як реалізується фармакодинаміка ліків в організмі людини, або спостерігати за тим, як лікарські препарати діють на рецептори і відновлюють баланс нейромедіаторів.

Заняття із студентами медичного факультету № 2 провела професор Г.В. Зайченко. Ганна Володимирівна зазначила, що нова аудиторія показала свою ефективність у період пандемії, коли обмежена можливість студентів  відвідувати клініку. У навчальній аудиторії можна змоделювати будь-яку клінічну ситуацію для опанування сучасних методів фармакотерапії. Майбутні медики не лише спостерігають і слухають викладача, а й самі беруть активну участь у навчальному процесі. Так, студент Ярослав Альошечкін за допомогою спеціального тренажеру показав механізм дії лікарських засобів при лікуванні хвороби Паркінсона.

Сьогодні на кафедрі студенти навчаються у змішаному форматі. Щоденно готується розклад, де визначається форма навчання кожної академічної групи. Відвідують заняття студенти, які мають документи про вакцинацію чи одужання. Наприклад, студенти тринадцятої групи всі як один отримали щеплення, тому присутні на заняттях у повному складі. Професор кафедри Н.О. Горчакова зазначила, що приємно працювати у заповнених аудиторіях. Це свідчить про те, що студенти віддають перевагу очному навчанню, це створює кращі можливості для вивчення біомедичних дисциплін, забезпечує належну якість медичної і фармацевтичної освіти.

 

Газета « Медичні кадри»