Співробітники Університету виступили спікерами тренінгу для працівників інституту імені М.М. Амосова

16.05.2023

3-5 травня в рамках проєкту SAFEMed USAID відбувся онлайн-тренінг «Госпітальна оцінка медичних технологій (ОМТ) – практичний інструмент для прийняття науково обґрунтованих рішень на рівні закладів охорони здоров’я» для мультидисциплінарної команди Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. На заході значну увагу приділили питанню формування в учасників нових вмінь і навичок для ефективного і якісного надання медичних послуг.

До складу мультидисциплінарної команди інституту увійшли головний лікар, заступники та радники директора, начальники відділів, завідувачі центрів, економісти, співробітники тендерних комітетів та головна медична сестра. Під час заходу зазначалося, що комплексна освіта з оцінки медичних технологій для керівників закладів охорони здоров’я є важливою частиною впровадження госпітальної ОМТ в Україні. Це має вирішальне значення для оптимізації та пріоритезації розподілу бюджетних коштів, особливо в такий складний для України час, коли вона перебуває в стані війни.

У заході взяли участь старший технічний радник з питань фармацевтичних політик та управління проєкту SAFEMed USAID Рабія Суджу, заступник директора Департаменту оцінки медичних технологій ДП «Державний експертний центр» МОЗ України Юлія Малишевська. Модератором та спікером заходу виступила консультант SAFEMed USAID, асистент кафедри організації та економіки фармації НМУ Олена Філінюк. Команду спікерів від нашого Університету також представили співробітники цієї ж кафедри – завідувач, радник директора Державного експертного центру МОЗ України, доктор фармацевтичних наук, професор Костянтин Косяченко та кандидатка фармацевтичних наук, доцентка Ірина Костюк.

Під час заходу наголошувалося, що госпітальна оцінка медичних технологій надасть змогу виконувати лікування пацієнтів ефективніше та підвищить якість надання медичної допомоги. Наприкінці тренінгу керівництво Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова подякувало ректору НМУ Юрію Кучину та директору Державного експертного центру МОЗ України Михайлу Бабенку за сприяння в впровадженні та розвитку госпітальної ОМТ в Україні.

Нагадуємо, що в Інституті післядипломної освіти нашого Університету затверджено цикл тематичного удосконалення «Госпітальна оцінка медичних технологій – практичний інструмент для прийняття науково обґрунтованих рішень на рівні закладів охорони здоров’я» (50 балів безперервного професійного розвитку). Підвищення професійних знань та навичок, з метою підтримання сучасного рівня підготовки, розраховане на керівників закладів охорони здоров’я, керівників відділів та відділень, а також для клініцистів, які надалі планують займати керівні посади в медичних закладах.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри організації та економіки фармації