ШКОЛА-СЕМІНАР З ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ ПРОВЕЛА ЗАСІДАННЯ НА ТЕМУ: «ОКСИГЕНОТЕРАПІЯ ТА ЇЇ МЕДИКО-ФІЗИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ»

26.03.2021

Відбулося чергове дистанційне засідання факультативної школи-семінару з фізики живого  та біоетики на тему: «Оксигенотерапія та її медико-фізичне забезпечення».  Доповідь підготувала  студентка першого курсу НМУ Дар’я Скороход.

Ця доповідь є апробацією  результатів студентської наукової роботи, прийнятої для участі у квітневій конференції 2021 року “BIMCO” (Bukovinian International Medical Congress).  Наукові керівники – доценти кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики  А.І. Єгоренков, В.В. Пащенко. Консультантами під час дослідження були лікарі, фахівці у галузі  біостатистики та медичної техніки.

Студентка також вивчала роботу установки централізованої подачі кисню в лікарні міста Києва (див. за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=YVZWGkCZj6Y), що сприяло   формуванню практичних навичок.

У засіданні взяли участь студенти-медики НМУ.

Доповідач дала відповіді з таких питань:  Що таке оксигенотерапія?  Якою є історія використання методу оксигенотерапії? Як застосовується кисень в медицині? Чи бувають ускладнення при застосуванні оксигенотерапії? Як використовують оксигенотерапію в умовах пандемії COVID-19? Як використовують оксигенотерапію у приватній медичній практиці? Які принципи роботи пульсоксиметра, кисневого концентратора та установки централізованої подачі кисню?

Дар’я Скороход також ознайомила учасників вебінару з результатами свого навчального  експерименту із вивчення кореляції  між зміною пульсу та рівнем сатурації внаслідок різних фізіологічних навантажень. У ході роботи семінару вдалося реалізувати головну мету – розкрити  міждисціплінарні зв’язки на прикладі оксигенотерапії. Доповідь студентки першого курсу Дар’ї Cкороход високо оцінили учасники онлайн-засідання.

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару з фізики живого та біоетики