Обладнання топового рівня отримала лабораторія Університетської клініки від партнерів

24.04.2024

Університетська клініка Національного медичного університету імені О.О. Богомольця постійно збільшує контингент відвідувачів через розширення діагностично-лікувальних послуг, проведення профоглядів, обслуговування амбулаторних пацієнтів. Це призводить до збільшення потоку біологічного матеріалу в лабораторію для виконання тестів клінічної біохімії. Сучасні стандарти діяльності лабораторії підвищують вимоги до швидкості та якості виконання аналізів.

Сьогодні у клініко-діагностичній лабораторії дослідження виконуються за допомогою сучасного аналізатора Cobas c 311 виробництва Roche, який передали НМУ імені О.О. Богомольця партнери за умов суборенди.

Адміністрація УК – ректор Університету, професор Юрій Кучин, директорка Ніна Прощенко і медичний директор Сергій Красюк – подякували партнерам за можливість використовувати обладнання такого класу в діагностичній та освітній діяльності.

«Така співпраця дозволяє розширювати спектр медичних послуг в Університетській клініці. І що важливо, поряд із удосконаленням освітнього процесу, ми створюємо належні матеріально-технічні умови на наших клінічних базах, щоб здобувачі вищої медичної освіти набували фахових компетентностей. Ми вчимо наших студентів, майбутніх медиків, працювати на сучасному обладнанні», – зауважив ректор НМУ.

Завідувачка лабораторії Юлія Осадчук розповіла про значні переваги роботи: підвищення виробничої потужності лабораторії, скорочення часу виконання аналізу, можливість додавання проб для виконання термінових тестів, підвищення якості дослідження. А кураторка діагностичного напрямку УК, професорка Лариса Натрус підкреслила, що такий рівень обладнання дозволить не лише оптимізувати роботу відділення, а й буде вкрай корисним для опанування сучасних лабораторних підходів лікарями-інтернами-лаборантами, спеціалістам і студентам, які навчаються за цією спеціальністю в НМУ і задоволені оснащенням власної клінічної бази. Цю думку підтримали присутні на зустрічі інтернки Софія Войцехівська та Євгенія Ніженець. Вони також подякували адміністрації Університету, кафедрі та партнерам за можливість працювати в комфортних умовах і здобувати знання в лабораторії з сучасними аналізаторами.

Своєю чергою представник Dialogue Diagnostics Віктор Ромасенко та регіональний менеджер Roche Ukraine Геннадій Васильківський висловили сподівання, що цей позитивний досвід роботи партнерів із лабораторією буде сприяти розвитку усієї Університетської клініки, як потужного лікувального та навчально-наукового центру за зразками світових аналогів, і відкриє нові горизонти для подальшої співпраці.

Пресцентр НМУ