Молоді вчені НМУ організували науково-практичну конференцію з міжнародною участю

22.04.2024

19 квітня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця у змішаному форматі відбулася XVI науково-практична конференція з міжнародною участю «Спеціальні питання діагностики та лікування захворювань ЛОР-органів, краніофаціальної ділянки та органа зору». Організаторами конференції виступили Студентське наукове товариство імені О.А. Киселя та Товариство молодих вчених і спеціалістів Національного медичного університету імені О.О.Богомольця.

Цього року XVI науково-практична конференція з міжнародною участю «Спеціальні питання діагностики та лікування захворювань ЛОР-органів, краніофаціальної ділянки та органа зору» проводилася у межах VI Україно-польського конгресу «Інноваційні технології в оториноларингології», що відбувся на базі нашого Університету. У заході взяли участь лікарі-офтальмологи, щелепно-лицьові хірурги, отоларингологи, нейрохірурги, студенти факультету підготовки іноземних громадян, медичних та стоматологічного факультетів, молоді науковці нашого Університету.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова організаційного комітету конференції, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ, професор Олександр Науменко. Він зазначив, що даний захід, який вже вшістнадцяте проводиться у нашому Університеті, дає можливість у мультидисциплінарному форматі поповнити скарбницю знань як досвідченим лікарям, так і здобувачами медичної освіти.

До заходу також долучилися проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра та проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професорка Рімма Скрипник. Вони відзначили актуальність тем конференції, що стосуються лікування постраждалих з політравмами різного ступеню важкості, які трапилися внаслідок війни, а також наукову вагу заходу, про що свідчить кількість зацікавлених учасників конференції. З близько 50 заявок від потенційних доповідачів для участі у конференції відібрали найактуальніші.

З доповідями виступили іноземні та вітчизняні здобувачі освіти НМУ та медичні фахівці різних спеціальності з багатьох регіонів України. Їх виступи оцінювало авторитетне журі, до складу якого увійшли викладачі нашого Університету. Теми доповідей торкалися реалізації реконструктивних операцій, медико-статистичних показників частоти порушення слухового аналізатора у вакцинованих пацієнтів, особливостей хірургічного лікування краніофаціальних пухлин, дослідження динаміки гостроти зору у пацієнтів з проникними бойовими травмами очей, відшарування сітківки унаслідок мінно-вибухової травми, змін в структурі травматизму середньої зони обличчя, мікотичного ураження слизової оболонки, максилярного синусу з полікістозними змінами та інших складних випадків, що вимагають медичного втручання та участі у симультанних операціях лікарів різних спеціальностей.

Пресцентр НМУ