МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ РАЗОМ З ОРДЕНОМ СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА НАДАЮТЬ ПСИХОЛОГІЧНУ ДОПОМОГУ

21.03.2022

Сьогодні як ніколи в умовах російсько-української війни постає нагальна необхідність об’єднання всієї медичної спільноти навколо боротьби з ворогом  і перемоги України. І в цій боротьбі на перший план виходить мужність та професійний обов’язок наших лікарів та студентів-лікарів, який вони виконують, допомагаючи Збройним Силам України.

Саме такі професійні якості, як порядність, чесність, готовність допомагати кожному, хто цього потребує, розуміння почуттів і думок інших людей, надання моральної, духовної та психологічної підтримки сповідує Орден Святого Пантелеймона, місією якого є відзначення лікарів як форма їх громадського визнання.

Він має на меті професійно-фахове спрямування, присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Відзнака вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.

За ініціативи першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, члена-кореспондента НАМН України, професора О.М.Науменка та  Голови Поважної Ради Ордена Святого Пантелеймона В.М. Князевича було означено основні напрями подальшої спільної роботи Ради зі студентами медико-психологічного факультету, майбутніми лікарями-психологами, професорсько-викладацьким складом кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії, адміністрації факультету щодо надання медико-психологічної допомоги населенню.

Адже, незаперечним є той факт, що зараз професійної психологічної підтримки потребує все населення України, яке щодня, щохвилини потерпає від втрат, невизначеності, непередбачуваності, відчуває на собі вплив сцен смерті та руйнування, гострий стрес. І саме в цьому варто консолідувати зусилля Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з Орденом Святого Пантелеймона.

На сьогодні студенти-лікарі-психологи, інтерни, викладачі-психологи медико-психологічного факультету вже здійснюють психологічну підтримку населення в різний спосіб. Розпочато цикл лекцій з неформальної освіти за напрямом «Кризове психологічне консультування в умовах воєнного стану» з метою формування швидких компетентностей з кризового психологічного консультування, зокрема таких, як оптимізація та виживання, перша психологічна допомога, проміжна психологічна допомога, лікування посттравматичних стресових розладів у постраждалих від воєнних дій.

Також розроблено різні платформи, які будуть корисними у підтримці психічного здоров’я:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIhFnvB8qUo9Q7eqSM5skRcAvD17Vy8KNzJvqQ_KTPQ7OvcA/viewform

 

Разом до Перемоги України!

 

Деканат медико-психологічного факультету