ДО 180-РІЧЧЯ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ. ПРОФЕСОР КАФЕДРИ ГІСТОЛОГІЇ ТА ЕМБРІОЛОГІЇ Н.О. МЕЛЬНИК ПРО СТУДЕНТСЬКІ НАУКОВІ ОЛІМПІАДИ

23.06.2021

“Студентські наукові олімпіади – окрема цікава, захоплююча  сторінка у студентській біографії. Коли сама була студенткою, мене так само захоплював творчий науковий пошук, що збагачував новими знаннями, новими друзями, з якими об’єднували спільні погляди і прагнення удосконалюватися і впевнено йти до своєї мети.

Сьогодні я завдячую Університету і своєму вчителю, завідувачу кафедри гістології та ембріології, професору Ю.Б.Чайковському за те, що мені доручили важливу і цікаву ділянку роботи – організацію та підготовку студентів НМУ імені О.О. Богомольця до участі у студентських наукових олімпіадах.

Протягом 14 років з кращими студентами ми побували у багатьох містах України. Відбувалися наукові змагання у Луганську, Дніпрі, Івано-Франківську, Полтаві і, звичайно, на теренах рідного Університету. Кожного разу ми поверталися із Всеукраїнських олімпіад з дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія» з нагородами, призерами і командною перемогою. Переважна більшість тих, хто брав активну участь у творчих наукових турнірах, нині стали співробітники нашого Університету, провідними науковцями, кваліфікованими лікарями. Олімпіади були і залишилися кузнею молодих наукових талантів. Ось окремі прізвища тих, ким ми пишаємося сьогодні. Це випускники НМУ В.А.Кузян, яка нині працює у Великобританії, у Medway Hospital, В.А. Петренко у Швейцарії, університеті м. Женеви, А.А. Водяник – технічний спеціаліст Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, хірург-проктолог Д.В. Шамрай, асистент кафедри гістології та ембріології В.В. Ліходієвський, асистент кафедри ендокринології Н.М. Кобиляк, асистент кафедри отоларингології М.В. Тарасенко, дитячий хірург НДСЛ «ОХМАДИТ» К.А. Джума.

Можна називати імена  ще багатьох наших вихованців, оскільки кожен студент, який здійснює науковий пошук на нашій та інших фундаментальних кафедрах , стає справжнім спеціалістом та отримує стимул  для постійного творчого зростання”.

 

Кафедра гістології та ембріології