100 картин професора НМУ представлені на благодійній виставці в Києві

06.09.2023

Завідувач кафедри хірургії стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Микола Тутченко бездоганно володіє не лише скальпелем хірурга, а й пензлем художника. 5 вересня в Національній науковій медичній бібліотеці України відбулося відкриття благодійної виставки картин професора. Твори можна оглянути і придбати, а виручені кошти будуть витрачені на потреби Збройних Сил України.

В експозиції вернісажу митця – понад сто картин і це уже сьома виставка творів Миколи Івановича. Чотири з них також відбувалися вже під час російської військової агресії на різних мистецьких майданчиках Києва і на батьківщині професора в рідному Богуславі. Тоді для потреб ЗСУ було зібрано понад 160 тисяч гривень. Нова мета – зібрати 500 тисяч гривень на покупку підсилювачів для дронів, тепловізійних прицілів для військових 92-ої окремої механізованої бригади, 112-ої та 241-ої окремих бригад територіальної оборони.

У виставковій залі бібліотеки зібралося багато шанувальників творчості професора Миколи Тутченка. Це – численні представники медичної спільноти, бізнесу та нашого Університету, студенти, декани, співробітники ректорату на чолі з першим проректором з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександром Науменком і головою профспілки співробітників НМУ Лілією Яременко.

У вітальному слові Олександр Науменко подякував працівникам бібліотеки за організацію виставки, передав вітання адміністрації Університету усім учасникам заходу і зазначив, що виставка професора Миколи Тутченка – яскравий приклад благодійної діяльності для потреб наших захисників. Професор пригадав, що з перших днів повномасштабної війни всі кафедри НМУ долучаються до допомоги воїнам, які боронять Україну, а чимало викладачів і студентів знаходяться безпосередньо на передовій.

Роботи Миколи Тутченка виконані в різних жанрах: пейзажу, натюрморту, портрета, в техніці живопису олійними фарбами. Серед картин, представлених в експозиції, є також роботи, створені у перші місяці війни, під час окупації Київщини. Уже в перший день виставки було продано левову частину творів, майже кожен гість виходив із виставкової зали з картиною.

Своєю чергою професор Микола Тутченко відзначив прекрасну рису українців – єднатися проти спільного ворога і закликав усіх учасників мистецької благодійної події продовжувати донатити задля перемоги.

Виставка працюватиме у Золотій залі Національної наукової медичної бібліотеки України (вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 7) до кінця місяця.

Пресцентр НМУ