СТУДЕНТА ВОЛОДИМИРА ЮРИЧКА ПОСМЕРТНО НАГОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» III СТУПЕНЯ

30.06.2015

Загиблого студента Національного медичного університету імені О.О.Богомольця Володимира Юричка відзначено почесною нагородою – орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Згідно з указом Президента України, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимира Юричка нагороджено посмертно.

Володимир Юричко народився 3 квітня 1994 року на Львівщині в сім’ї лікарів. Закінчив ЗОСШ №3, технікум економіки та інформатики з відзнакою в 2011 році і був зарахований за конкурсом на I курс НМУ імені О.О.Богомольця за державним замовленням. Володимир завжди був організованим студентом. Він встигав відмінно навчатися, писати наукові праці та займатися спортом (неодноразово був учасником та призером змагань).

З самого початку подій на Майдані він був в епіцентрі боротьби, жертвуючи усім заради того, щоб дати Україні краще майбутнє, нехтуючи своїм життям. А перед тим як вирушати добровольцем в зону АТО, на своїй сторінці у соціальній мережі написав : «Зі щитом або на щиті». У батальйоні «Айдар» Володимир був помічником кулеметника, а коли втратив бойового побратима, то сам став кулеметником.
13 серпня 2014 року Володимир загинув захищаючи Батьківщину біля містечка Щастя.

Адміністрація Університету також виконала ряд заходів щодо увічнення пам’яті Володимира Юричка:
– Відкриття меморіальної дошки пам’яті Володимира Юричка на будівлі адміністративного корпусу Університету
– Затвердження Положення про іменну стипендію імені Володимира Юричка.
–  Надання імені Володимира Юричка навчальній аудиторії №4 морфологічного корпусу (проспект Перемоги, 34) із меморіальною експозицією
–  Організація щорічного турніру з волейболу «Меморіал Володимира Юричка» серед студентів ВНЗ м. Києва.