ЧЕРГОВЕ ЗАНЯТТЯ ІІ ЦИКЛУ «КУРСУ НЕВІДКЛАДНОЇ ДОЛІКАРСЬКОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ»

06.12.2014
6 грудня 2014 року відбулося чергове заняття ІІ циклу  «Курсу невідкладної долікарської медичної допомоги», яке проходило на базі кафедри травматології та ортопедії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України».
Темою заняття були «Принципи надання допомоги постраждалим з вогнепальними пораненнями, особливості лікування вогнепальної скелетної травми». До заходу були залучені провідні фахівці цивільної медицини, військові лікарі, а також представники медичних служб структур, які беруть участь в АТО.
Завідувач кафедри травматології та ортопедії Олександр Бур’янов для учасників заняття, яких було близько 100 осіб, прочитав актуальну на сьогодні лекцію  «Вогнепальні та мінно-вибухові поранення».
Заняття продовжилось майстер-класом (спікер – Вадим Мазевич), який включав у себе теоретичний матеріал та відпрацювання практичних навиків із транспортної іммобілізації при ураженнях кінцівок та хребта; зупинки кровотечі у військово-польових умовах та на етапах евакуації; принципів накладання пов’язок при ураженні апарата руху та опори; щодо застосування апаратів зовнішньої фіксації. 
Наступні заняття Курсу невідкладної долікарської медичної допомоги відбудуться згідно з Розкладом курсу, який розміщений на сайті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця nmu.ua та Товариства молодих вчених та спеціалістів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця tmv.nmu.edu.ua