Лікарі-офтальмологи НМУ обстежили дітей вразливих категорій

12.01.2024

Фахівці кафедри офтальмології та оптометрії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з благодійною місією відвідали Навчально-реабілітаційний центр №21 Оболонського району міста Києва. 9 січня вони провели офтальмологічне обстеження дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Наразі тут перебувають також діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, з Донецької і Запорізької областей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Загалом офтальмологічну допомогу на сучасному обладнанні отримали більше 100 вихованців і працівників Центру. Огляд включав біомікроскопію ока, офтальмоскопію, ретиноскопію, авторефратрометрію та пневмотонометрію. Обстеження провели лікарі кафедри офтальмології та оптометрії ІПО НМУ: завідувач кафедри, професор Сергій Риков, професор Юрій Барінов, асистентка Наталія Алеєва, лікарки-інтерни Олександра Міщенко, Анастасія Войцехівська, Валентина Сидоренко. До колег долучився дитячий офтальмолог НСДЛ «Охматдит» Владислав Радіонов. За необхідності маленьким пацієнтам розписали план лікування, надали рецепти на окуляри, які виготовлять безкоштовно. Дехто отримав направлення на стаціонарне лікування в Охматдиті.

У Навчально-реабілітаційному центрі №21 столиці щиро подякували лікарям за турботу та чуйність до дітей, позбавлених батьківського піклування, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Як обереги, благодійникам подарували ляльки-мотанки, виготовлені руками вихованців Центу. Вручила подарунки Президентка школи, лідерка учнівського самоврядування Сніжана Король. А компанія «Ravita» надала набір обладнання для повного діагностичного обстеження.

Всебічною підтримкою дітей вразливих категорій у нашому Університеті займаються постійно. Так, нещодавно співробітники Університету провели профілактичний стоматологічний огляд вихованців Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сезенків», що у Баришівському районі Київської області.

 Пресцентр НМУ за інформацією кафедри офтальмології та оптометрії ІПО НМУ