Висловлюємо співчуття з приводу смерті професора Ісаака Трахтенберга

27.01.2023

Сьогодні, 27 січня 2023 року, на 100-му році пішов із життя видатний український вчений у галузі профілактичної медицини, академік НАМН України, член-кореспондент НАН України (медична екологія), заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії України в галузі науки і техніки, доктор медичних наук (токсикологія), професор Ісаак Михайлович Трахтенберг.

Ісаак Трахтенберг народився 11 листопада 1923 року в Житомирі. Він прожив активне життя відомого та видатного токсиколога, гігієніста і публіциста. Пройшовши шлях від асистента кафедри гігієни праці Київського медичного інституту до завідувача лабораторії промислової токсикології та гігієни праці при використанні хімічних речовин Київського науково-дослідного інституту гігієни праці та профзахворювань МОЗ України.

Ісаак Михайлович був успішним і мудрим керівником, який служив суспільству та науці. Він присвятив себе освіті, був незрівнянним прикладом для молодого покоління.

Співробітники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висловлюють глибоке співчуття рідним, колегам, друзям і всім небайдужим, хто знав і поважав цього видатного вченого та науковця.

Із щирою скорботою і світлою пам’яттю.