Для потенційних абітурієнтів НМУ провели День відкритих дверей

05.04.2024

Нещодавно співробітники стоматологічного та фармацевтичного факультетів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у режимі онлайн провели День відкритих дверей зі спеціальностей 221 «Стоматологія» та 226 ««Фармація, промислова фармація» для студентів Білоцерківського фахового медичного коледжу. Обговорили особливості вступу, якість, умови, переваги навчання у НМУ.

Деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко інформувала, що на стоматологічному факультеті студенти вивчають стоматологічну профілактику, ортодонтію, терапевтичну, хірургічну, ортопедичну, дитячу стоматологію. Значну увагу приділяють питанням сучасного зубного протезування, щелепно-лицевій хірургії.

Вже з 1 курсу майбутні лікарі розпочинають накопичувати досвід у проведенні багатьох загальномедичних і стоматологічних маніпуляцій в реальних умовах у Стоматологічному медичному центрі НМУ. Студенти оволодівають вмінням виконання лабораторних та інструментальних досліджень на найсучаснішому медичному обладнанні, відпрацьовують навички ведення електронних форм медичної документації. На старших курсах проводять прийом пацієнтів під керівництвом викладачів профільних кафедр.

Деканка фармацевтичного факультету, професорка Тетяна Рева розповіла потенційним абітурієнтам про спеціальність «Фармація, промислова фармація», яку можна здобути у нашому Університеті та про її переваги. Вона наголосила на перспективах професійного розвитку у фармацевтичній галузі. Інформувала, що студенти фармацевтичного факультету НМУ з 1 курсу отримують практичну підготовку, відвідуючи фармацевтичні виробництва та про активну співпрацю з провідними фармацевтичними компаніями.

Окрім того, студентам Білоцерківського фахового медичного коледжу розповіли про різноманітних освітні проєкти, що реалізуються в нашому Університеті, роботу студентських наукових гуртків, побут та дозвілля. Студенти коледжу поставили чимало запитань щодо особливостей умов вступу під час війни та навчання, на які отримали вичерпні відповіді.

Фахівці нашого Університету виконують важливу профорієнтаційну роботу для випускників закладів освіти. Такі заходи допомагають майбутнім абітурієнтам зорієнтуватися у виборі професії, усвідомлено обрати заклад вищої освіти для вступу у 2024 році.

Нагадаємо, що до 11 квітня включно триває реєстрація на НМТ (зареєструватися на НМТ можна і в застосунку Дія). Основна та додаткові сесії національного мультипредметного тесту для випускників загальноосвітніх навчальних закладів відбудуться з 14 травня по 19 липня. НМТ у 2024 році складатиметься з чотирьох предметів: 3 обов’язкові та 1 на вибір. Кожен із предметів має свій ваговий коефіцієнт, що має значення для вступу.

Для вступу у заклад вищої медичної освіти, зокрема й до НМУ імені О.О. Богомольця, серед вибіркових предметів найбільший ваговий коефіцієнт мають біологія та фізика, а також хімія.

Пресцентр НМУ за інформацією стоматологічного та фармацевтичного факультетів