Вступна кампанія – 2024: зареєструватися на НМТ можна у застосунку Дія

29.03.2024

До 11 квітня включно усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти, зокрема й до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, мають зареєструватися для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) 2024 року. Відтепер, можна швидше та зручніше зареєструватися за допомогою мобільного застосунку Дія. Для цього важливо мати ID-картку або закордонний паспорт у Дії.

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, вступнику необхідно за допомоги спеціального сервісу, розміщеного на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти, самостійно створити персональний кабінет. Для зручності потенційних абітурієнтів така послуга стала доступна у мобільному застосунку Дія. Потрібно надіслати копію цифрового паспорта через Дію — так персональні дані, необхідні для реєстрації, будуть завантажені до сервісу реєстрації автоматично і не доведеться вручну вводити інформацію про себе та додатково завантажувати копії паспорта та картки платника податків.

Щоб зареєструватися для участі в національному мультипредметному тесті 2024 року за допомогою застосунку Дія необхідно:

Крок 1. На сервісі «Реєстрація для участі в НМТ» натиснути на кнопку «Розпочати реєстрацію».

Крок 2. Обрати опцію «Створити за допомогою Дії».

Крок 3. Натиснути на QR-код або відсканувати його камерою смартфона, на якому встановлена Дія та підтвердити відправлення копії паспорта Дія.Підписом.

Крок 4. У сервісі реєстрації

  • заповнити коротку стандартну форму, у якій зазначити:
  • контактну інформацію;
  • обрати категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років»;
  • зазначити навчальний предмет на вибір серед запропонованого переліку;
  • вибрати населений пункт в Україні, де плануєте перебувати в дні проведення іспиту, чи населений пункт за кордоном, де бажаєте складати НМТ;
  • завантажити копію документа про освіту (якщо ви випускник 2024 року – завантажити довідку з місця навчання, якщо закінчили школу в попередні роки – копію атестата чи свідоцтва про повну загальну середню освіту).

Крок 5. Натиснути кнопку «Надіслати на обробку», щоб дані пішли на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти (у персональному кабінеті ви отримаєте повідомлення про успішну реєстрацію).

Для входу в персональний кабінет використовуйте Дія.Підпис. Для цього перейдіть на сторінку персонального кабінету, оберіть варіант «Вхід за допомогою застосунку Дія», натисніть на QR-код або скануєте його камерою смартфона, на якому є Дія і пройдіть перевірку за фото.

У застосунку Дія в розділі «Документи» також стали доступними документи про здобуту освіту різних рівнів. Щоб побачити документи в загальному переліку, необхідно оновити застосунок Дія.

Увага! Якщо документи про здобуту освіту не відображаються в Дії, зверніться до технічної підтримки: t.me/Diia_help_bot.

Нагадаємо, що цього року НМТ відбудеться з 14 травня по 19 липня і складатиметься з чотирьох предметів. Кожен із предметів має свій ваговий коефіцієнт, що має значення для вступу. Для вступу у заклад вищої медичної освіти, зокрема й до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, серед вибіркових предметів найбільший ваговий коефіцієнт мають біологія та фізика, а також хімія.

Пресцентр НМУ за інформацією Міністерства освіти і науки України