Для майбутніх фармацевтів організували зустріч із потенційним працедавцем

19.03.2024

Днями на фармацевтичному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся профорієнтаційний захід за участі представника крупної фармацевтичної компанії. Під час дискусії майбутні фармацевти-старшокурсники дізналися про можливості стажування і працевлаштування у міжнародній компанії фармацевтичної галузі та про ситуацію на ринку праці.

Подібні зустрічі студентів із потенційними роботодавцями на фармацевтичному факультеті НМУ вже стали традиційними. Чергову зустріч провів фахівець з навчання та розвитку персоналу компанії «Delta Medical» Дмитро Коваленко. Він розповів майбутнім фармацевтам про стажування та можливість отримати роботу за фахом в підрозділах компанії, яка входить до п’ятірки кращих роботодавців України. За його словами, у їхній компанії молоді спеціалісти зможуть реалізувати набуті в Університеті знання та фахові компетентності, отримати гідну матеріальну винагороду за працю. Представник міжнародної фармацевтичної компанії також відповів на численні запитання, що, здебільшого, стосувалися виробничої діяльності, перспектив професійного зростання й умов праці.

Як зазначила співорганізаторка профорієнтаційного заходу, доцентка кафедри організації та економіки фармації НМУ Ірина Костюк, зустрічі з потенційними роботодавцями є надзвичайно корисними для студентів-старшокурсників, які починають серйозно замислюватися щодо майбутньої професійної діяльності. Адже інформація з перших вуст від представників  фарміндустрії дозволяє сформувати уявлення про практичну роботу на виробництві, зорієнтуватися у вимогах і поточній ситуації на фармацевтичному ринку праці. Тож профорієнтаційні заходи для старшокурсників в нашому Університеті відбуватимуться і надалі.

Так, за даними Державної служби зайнятості України, минулого року в нашій країні відкрили понад 10 тисяч вакансій для фармацевтів, які є затребуваними у закладах охорони здоров’я, в аптеках, на аптечних складах, у контрольно-аналітичних лабораторіях, у фармацевтичних компаніях та у клінічних лікарнях. Для самостійної роботи фармацевтом випускнику додипломного рівня необхідно пройти первинну спеціалізацію в інтернатурі, після закінчення якої присвоюється відповідний фах зі спеціальності та видається сертифікат.

Нагадаємо, що з 1 березня у НМУ розпочалася вступна кампанія до інтернатури для фармацевтів. Подання документів для зарахування на програму підготовки в інтернатурі за контрактом відбуватиметься онлайн до 25 березня.

Додаткова інформація.

Пресцентр НМУ