В Університеті розробили корисні платформи для підтримки психічного здоров’я

27.09.2023

Психологічна допомога є невід’ємною складовою боротьби зі стресом і тривогою, спричиненими війною. Тож у Національному медичному університету імені О.О. Богомольця з моменту повномасштабного вторгнення росії створили корисні платформи, що допомагають у підтримці психічного здоров’я всіх, хто цього потребує.

Період війни завжди супроводжується високим рівнем стресу і тривожності серед громадян. Наростаючий стрес, тривога та психологічні кризові стани стають частиною повсякденного життя для багатьох людей. У цей непростий час, лікарі-психологи, психіатри та психотерапевти стають першими лініями оборони у подоланні громадянами емоційних труднощів спричинених війною.

Стрес та тривога можуть впливати на навчання та загальний психічний стан студентів. І саме психологічна допомога надає їм можливість подолати ці виклики та напрацювати послідовність дій, щоб справитися зі стресом. Потреба на психологічну допомогу зростає і серед співробітників закладів вищої освіти, які також відчувають навантаження та тривожність у зв’язку з нестабільною обстановкою, стикаються з викликами цього періоду.

В нашому Університеті докладають багато зусиль, щоб забезпечити якісну та доступну психологічну допомогу для всіх учасників освітнього процесу. З моменту повномасштабного вторгнення спільно з викладачами кафедр та студентами медико-психологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця розроблені різні платформи, що будуть корисними у підтримці психічного здоров’я громадян. Адже саме психологічна допомога надає можливість знайти підтримку та ресурси для збереження психічного здоров’я в цей важливий час.

Платформи для підтримки психічного здоров’я:

https://nmuofficial.com/zagalni-vidomosti/fakultety/medyko-psyhologichnyj/psyhologichna-pidtrymka/

Телеграм канал «Психологічна підтримка»: https://t.me/medPsyh

Чат-бот «Друг. Перша психологічна допомога»: https://t.me/friend_first_aid_bot

Якщо Вам необхідна індивідуальна консультація, реєструйтеся за формою і з вами зв’яжеться психолог:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9JkNXz2xr35M9aEsyCzbA4xmUtXq7sKhZjGsxVoWSNzu8-Q/viewform

Psychological support (для іноземців):

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIhFnvB8qUo9Q7eqSM5skRcAvD17Vy8KNzJvqQ_KTPQ7OvcA/viewform

 

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри медичної психології,

психосоматичної медицини та психотерапії