ЗБОРИ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ СТОМАТОЛОГА

07.02.2020

7 лютого 2020 року у великій лекційній залі стоматологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця відбулися урочисті збори з нагоди Міжнародного дня стоматолога. Відкривши їх і привітавши колег та студентів із професійним святом, декан стоматологічного факультету, професор Н.В.Біденко надала слово проректорові з науково-педагогічної та виховної роботи, професорові О.А.Канюрі, який за спеціальністю є стоматологом.

«Професія стоматолога, – сказав Олександр Андрійович, – одна з найдавніших. На території Пакистану знайдено людські зуби, яких торкалися руки древнього «стоматолога» 7000 років тому назад». Професор О.А.Канюра, нагадав про витоки свята, віддав належне Святій Аполлонії, що з ІІІ століття вважається покровителькою стоматологів. На завершення він побажав усім присутнім міцного здоров’я, миру і професійного зростання.

Концертну частину забезпечив колектив клубу «Медик» на чолі з директором І.П.Терпелюком.

Ведуча, вона ж – бандуристка Богуслава Салівончик, в одній із пауз між номерами організувала своєрідний майстер-клас, в якому взяв участь учений секретар Університету, асистент кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Р.С.Паливода. Перед стоматологами виступили: тріо «Скерцо», художнім керівником якого є В.В.Паламаренко, співачка і культорганізатор Л.І.Шеремет з віночком популярних українських пісень, солістка, студентка 3-го курсу стоматологічного факультету Олександра Слобідська, солістка, студентка 2-го курсу медичного факультету №4 Ольга Каганюк, яка недавно, представляючи Університет, завоювала гран-прі на одному із всеукраїнських конкурсів, а на завершення – народне тріо «Троїсті музики» (художній керівник – В.В.Гекер). Хочеться особливо відзначити роботу звукооператора В.І.Кириченко.

Стоматологи щиро подякували за свято організаторам дійства і артистам.

                                                                                                           

Прес-центр