ВИПУСКНИКИ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ УСПІШНО ПРОЙШЛИ ДРУГИЙ ЕТАП АТЕСТАЦІЇ

29.05.2020

Майбутні провізори успішно пройшли другий етап атестації здобувачів вищої освіти. Цього разу вони складали іспит з технології ліків. Основна відповідальність за хід і організацію екзамену лягла на співробітників профільної кафедри, яку очолює доцент Ж.М. Полова. Жанна Миколаївна разом із колегами: доцентами Т.С. Негодою, М.В. Шумейком, О.М.Глущенко, Н.О. Козіко, –  29 травня згідно з графіком екзаменаційної сесії вийшли на зв’язок із випускниками. Всебічно сприяли проведенню дистанційного іспиту декан фармацевтичного факультету, професор Т.Д.Рева, голова екзаменаційної комісії, професор М.В.Хайтович та секретар, асистент І.В.Саханда. Завдяки їм іспит проходив за регламентом і без затримки. Побувала на іспиті проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л. Скрипник. Рімма Леонідівна за допомогою скайп-зв’язку взяла участь в опитуванні випускників і спільно із професором М.В.Хайтовичем та доцентом Ж.М.Половою спілкувалася з майбутнім провізором Ярославом Голіком, який є одним із кращих випускників факультету, відмінником навчання. Незважаючи на таку представницьку екзаменаційну комісію, студент не розгубився, впевнено розповів про алгоритм отримання ферментних препаратів у промислових умовах та про особливості екстемпорального виготовлення стандартних фармакопейних рідин, запропонував технологічну та апаратурну схеми виробництва таблеток.

Також чудові знання продемонстрували й інші випускники – Софія Долинська та Валерія Федоренко. Вони дали ґрунтовну відповідь на всі чотири питання екзаменаційного білету, де йшлося про технологію виготовлення ліків в аптечних та заводських умовах, відповіли на численні додаткові питання екзаменаторів.

Загалом всі випускники продемонстрували відповідальність у підготовці до екзамену, адже знання та навички з цієї дисципліни стануть їм в нагоді під час складання КРОК-2.«Фармація» і в практичній діяльності, незалежно від того, де вони працюватимуть – там, де ліки виготовляють чи реалізують.

 

Редакція газети «Медичні кадри»