ВІДБУВСЯ РОБОЧИЙ ВІЗИТ ЗАСТУПНИКА РЕКТОРА З НАУКОВОЇ РОБОТИ ДО ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ імені І.Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО

27.06.2019

24-26 червня 2019 відбувся робочий візит заступника ректора з наукової роботи НМУ імені О.О. Богомольця, доцента С.А. Павловського до Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського. Основною метою поїздки було ознайомлення із організацією роботи бібліотеки ТНМУ імені І.Я. Горбачевського, а також оснащенням та функціонуванням тренінгового симуляційного центру.

Співробітники тернопільського медвишу провели детальну екскурсію бібліотекою, що розділена на дві частини – основну із навчальними, науковими фондами, а також постійно поновлюваною  підпискою на вітчизняні наукові фахові видання, та винесену окремо частину бібліотеки із навчальною літературою для іноземних студентів. Водночас, у будівлі бібліотеки створені комп’ютеризовані читальні та конференц-зали, дорадчі викладацькі кімнати.

Друга частина візиту була присвячена роботі тренінгового симуляційного центру, призначеного для підготовки студентів старших курсів, інтернів, курсантів і парамедиків Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського. Центр складається із окремих блоків, спрямованих на  відпрацювання різних клінічних навичок у галузі екстреної медицини, анестезіології та інтенсивної терапії, хірургії, акушерства та гінекології, неонатології, педіатрії. Також, центр працює із ліцензованим програмним забезпеченням – симуляційною системою «Віртуальний пацієнт», яка дозволяє повністю змоделювати різні клінічні випадки, перевіряє правильність діагностичних та лікувальних алгоритмів студентів та інтернів.

За результатами візиту, НМУ імені О.О. Богомольця та  ТНМУ імені І.Я. Горбачевського, продовжуватимуть співпрацю та обмін досвідом у сфері підвищення якості медичної освіти.

Науково-дослідна частина