ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ ВОЛОДИМИРА ЮРИЧКА

04.04.2019

3 квітня 1994 року в місті Самбір Львівської області народився Володимир Юричко, майбутній студент медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця. Сьогодні йому виповнилося б 25 років…

В Університеті стало доброю традицією вважати 3 квітня Днем пам’яті Володимира Юричка, який 13 серпня 2014 року поклав своє життя, захищаючи зі зброєю в руках незалежність України та щасливе майбутнє свого народу. В цей день до меморіальної дошки Володимиру Юричку, що на адміністративному корпусі Університету (б-р Т. Шевченка, 13) покладено квіти, а вже о 16-00 годині в аудиторії №4 морфологічного корпусу, яка носить його ім’я, про Героя прийшли розповісти та поділитись згадками його рідна сестра Соломія Юричко, побратими, бійці добровольчого батальйону «Айдар» Дмитро Лавренчук та Дмитро Кайтанюк, проректори, декани факультетів, співробітники та студенти Університету.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин зазначив, що Університет пишається подвигом Володимира та глибоко шанує пам’ять про нього, висловив слова вдячності батькам за виховання справжнього патріота нашої країни, а друзям та колегам Володимира – за збереження пам’яті про Героя і патріотичне виховання студентської молоді. Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А. Канюра повідомив присутнім про наступне засідання Спеціальної стипендіальної комісії щодо призначення іменної стипендії імені В. Юричка та проведення чергового волейбольного турніру «Меморіал Володимира Юричка».

Студенти медичного факультету №3 на чолі з деканом, професором О.В. Виговською створили та представили гостям заходу частину великого фільму про справжнього патріота, про його дитинство і любов до України з малих літ, а також доповнили меморіальну експозицію, що розміщена в аудиторії №4, українською вишиванкою, яка була для Володимира символом України.

ШАНУЄМО ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!