УЧАСТЬ ЗБІРНОЇ КОМАНДИ НМУ З ФУТЗАЛУ В СТУДЕНТСЬКОМУ СВЯТІ «ЮВЕНАЛІЯ» У М.ЧЕНСТОХОВА (ПОЛЬЩА)

28.05.2019

23-25 травня 2019 року збірна команда Університету з футзалу на чолі з викладачами кафедри фізичного виховання і здоров’я взяла участь у спортивних змаганнях у м. Ченстохова (Польща), які проходили в рамках студентського свята – «Ювеналія». У перекладі з латинської «іuvenalis» означає «молодь». Під час студентських забав молоді люди у Польщі отримують від представників влади символічні ключі від воріт свого міста і «правлять» ним протягом кількох днів. Цей студентський фестиваль передбачає проведення різних розважальних та культурних заходів для молоді.

Делегація НМУ ознайомилась з організацією та умовами проведення роботи Академічної спортивної асоціації м. Ченстохова та Університету гуманітарно – природничого імені Яна Длугоша.

Збірна НМУ з футзалу зіграла товариський матч зі збірною університету імені Яна Длугоша – однією з кращих команд Польщі. Зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері. Команди показали неабияку футбольну майстерність та самовідданість, коректну та дуже цікаву гру.

В рамках культурної програми наша делегація відвідала одну з головних святинь Польщі – Ясну Гуру та вельми цікавий музей монет та медалей імені Іоанна Павла ІІ.

За можливість відвідати Республіку Польщу та незабутні враження, отримані під час поїздки, студенти і викладачі вдячні організаторам заходів –  Президенту Академічної спортивної асоціації Адаму Степняку, професору університету Павлу Радзієвському, фундатору музею монет та медалей Кшиштофу Вітковському, а також керівництву НМУ за надану можливість долучитись до міжнародних спортивних заходів.

 

Кафедра фізичного виховання і здоров’я