УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ ТРАВМАТОЛОГІЇ ТА ОРТОПЕДІЇ НМУ В МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПЕРЕДОВІ МЕТОДИКИ ЛІКУВАННЯ ПАТОЛОГІЇ КУЛЬШОВОГО ТА КОЛІННОГО СУГЛОБІВ», М. ХАРКІВ

07.05.2019

24-26 квітня 2019 року в місті Харкові пройшла Міжнародна конференція «Передові методики лікування патології кульшового та колінного суглобів».  Організаторами конференція були Інститут патології хребта та суглобів імені професора М.І. Сітенка НАМН України, Українська асоціація ортопедів-травматологів у співпраці з Європейською федерацією національних асоціацій ортопедів та травматологів (EFORT) та Європейське товариство кульшового суглоба (EHS). Захід акредитований Європейською платформою ортопедії та травматології (EOTEP). Ця подія надала змогу поділитися та перейняти досвід провідних світових фахівців (Зігфрід Хофманн (Австрія), Франческо Бенаццо (Італія), Дебора Кораса Хьюбер (Австрія), Олівер Марін-Пена (Іспанія), Ніколас Гіральдо (Колумбія) в галузі реконструктивної хірургії кульшового та колінного суглобів.

У  перший день конференції було проведено семінар «Сучасні підходи до лікування імплант-асоційованої інфекції. На конференції представлені останні рекомендації щодо профілактики та лікування інфекційних ускладнень при ендопротезуванні. Слід зауважити, що серед спікерів та модераторів цієї секції був всесвітньовідомий ортопед Андрій Трампуш (Німеччина).

На конференції було 12 симпозіумів, на яких обговорювалися сучасні методики лікування складної патології кульшового та колінного суглобів, органозберігальна хірургія, складне первинне та ревізійне ендопротезування. Одна з секцій присвячена 3D-моделюванню та виготовленню кастомізованих моделей з титану для заміщення складних дефектів,  застосування адитивних технологій у разі масивних кісткових дефектів при ревізійних втручаннях, застосування біологічного 3D-принтингу.

Наш Університет був гідно представлений співробітниками кафедри травматології та ортопедії НМУ імені О.О. Богомольця, які брали активну участь у конференції. Серед запрошених спікерів та модераторів секцій був завідувач кафедри травматології та ортопедії професор Олександр Анатолійович Бур’янов.

Під час конференції відбувся конкурс наукових робіт молодих учених (доповідь та презентація англійською мовою). Наукові роботи проходили попереднє сліпе рецензування зарубіжними фахівцями. Три найкращі доповіді, за оцінкою журі,  були представлені на секції «Найкращі доповіді». Перше місце на цьому конкурсі посіла наукова робота співробітників кафедри травматології та ортопедії НМУ імені О.О. Богомольця  (Лиходій В.В., Соболевський Ю.Л.).  Нагороду та фінансовий грант вручив президент EFORT Пер К’яерсгорд Андерсен (Данія). Наприкінці конференції всі учасники мали можливість обговорити складні клінічні випадки та обмінятися особистим досвідом.