УЧАСТЬ СПЕЦІАЛІСТІВ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ В 17-у МІЖНАРОДНОМУ СИМПОЗІУМІ «МАЛОІНВАЗИВНА ТА ІНСТРУМЕНТАЛЬНА ХІРУРГІЯ ХРЕБТА»

04.06.2019

25 травня 2019 року у Харкові відбувся традиційний 17-й Міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта» за сприяння  International Society for Minimal Intervention in Spine Surgery (ISMISS) / SICOT та American Academy of Minimally Invasive Spinal Medicine and Surgery (AAMISMS).

Участь у симпозіумі взяли провідні фахівців багатьох країн світу (Австрія, ОАЕ, Пакистан, Вірменія, Німеччина, Індонезія, Туреччина, Україна, Швейцарія, Франція, Чехія, Тайланд) для обміну та обговорення наукових досягнень та практичних результатів в одному з найбільш складних напрямів сучасної малоінвазивної хірургії – оперативних втручаннях на хребті.

Розвиток цього виду хірургії хребта став можливим у світі та в Україні завдяки впровадженню новітніх технологій, що ґрунтуються на високоточній інструментальній базі. Використовують найменш травматичні для пацієнта підходи до оперативного втручання на хребті та інших складових опорно-рухового апарату людини при захворюваннях та травмах. Ці технології забезпечують значне скорочення термінів лікування хворого, його ефективну професійну та соціальну реабілітацію із досягненням значного позитивного ефекту лікування, підвищенням якості життя людини в цілому.

У заході взяла участь делегація співробітників НМУ імені О.О. Богомольця та відділення ортопедії та травматології НДСЛ «ОХМАТДИТ» у складі завідувача кафедри дитячої хірургії Університету, професора А.Ф.Левицького, лікаря нейрофізіолога Кіри Курисько, лікаря ортопеда Валентина Рогозинського, Власій Пилипка.

Було заслухано 38 доповідей. Великий інтерес викликала доповідь голови Scoliosis Research Society (SRS) – світового товариства дослідження сколіозу в Україні, професора А.Ф.Левицького на тему «Pediatric spine pathology in wheelchair patients with neuromuscular disease».

Завдяки стрімкому розвитку малоінвазивної хірургії в Україні у дітей, хворих на сколіоз, стало можливо повернути здоров’я і повноцінне життя, не виїжджаючи за кордон.

Кафедри дитячої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця