ТРЕТІЙ У ЛИПНІ ІСПИТ-СПІВБЕСІДА ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ-ІНОЗЕМЦІВ І ОСТАННІЙ ДЕНЬ ПРИЙОМУ ДОКУМЕНТІВ-ОРИГІНАЛІВ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ-БЮДЖЕТНІКІВ

31.07.2019

31 липня 2019 року в аудиторії №1 імені П.М.Буйка і на кафедрі біології морфологічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця відбулася третя вже за цю вступну кампанію співбесіда для абітурієнтів-іноземців. Як і минулого разу, вирішено було не розтягувати цю процедуру, а провести все за один день – співбесіди з англійської або української мови, біології або хімії та математики або фізики.

Проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М. Науменко, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А.Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури, професор Р.Л.Скрипник, в.о.проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор О.М.Власенко, декани факультетів не порушили доброї традиції – привітали хлопців і дівчат з Пакистану, Нігерії, Єгипту, Азербайджану, Білорусі, Індії, Ірану, Марокко з серйозним і відповідальним рішенням вступити до Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Ці щирі слова перекладач доносив до них англійською, і, судячи з виразів облич вступників, така прелюдія до співбесіди була аж ніяк не зайвою.

Ахмад Мухаммад приїхав до Києва з Пакистану. Хоче вступити на медичний факультет Університету. Як він сам зізнається – дуже хоче і дуже хвилюється з цього приводу. Англійську мову склав успішно, тепер іде на співбесіду з біології, до якої начебто довго і ґрунтовно готувався. Але хвилюється все одно.

Анастасія Костюченко має за плечима закінчений у Мінську медичний коледж. Продовжити освіту ця симпатична білоруска вирішила в Україні, в Університеті, про який і за її межами говорять з великою симпатією і пошаною. Ясна річ, дівчина планує поповнити україномовну групу.

Як, між іншим, і Магомед-Алі Мусаєв. Народився він у Баку, але ріс і школу закінчив не де-небудь, а в Москві. Тим не менш, пішов слідами своїх братів та інших родичів, які самі навчались чи навчаються і йому порадили вступити саме до Університету імені О.О.Богомольця. В разі успіху Магомед-Алі навчатиметься професії стоматолога українською мовою.

Сьогодні останній день, коли абітурієнти-бюджетники могли подати до приймальної комісії рекомендовані для вступу оригінали документів.  «Стрибати до потягу, який відходить» можуть змусити поважні обставини. Скажімо, Максим Усик з міста Очакова Миколаївської області довго добирався до столиці. Підтримати кузена приїхав Олег Толстов, судноводій, або штурман, за фахом, за плечима якого Одеська національна морська академія. «Спочатку хотіли, щоб Максим навчався десь поблизу, хоча б у тій же Одесі, – розповідає Олег, – Але, добре все зваживши, віддали перевагу столичному Університетові. Пройшов мій кузен на спеціальність «Медицина». Тож бажаю йому успішного плавання, чи то пак, навчання».

Якщо «бюджетники» поспішають, то молодші спеціалісти – випускники коледжів, училищ і академій – мають для подання документів-оригіналів ще деякий час, а саме до 9 серпня включно. На другий курс медичного факультету вже подано чимало заяв на контрактній основі, а з 1 серпня до них додасться значна хвиля контрактників-першокурсників.

Євгенія Гордійчук родом з Обухова на Київщині. Закінчила Київський медичний коледж №3, що в Дарниці, успішно пройшла фахові випробування і тепер подає документи-оригінали на другий курс медичного факультету. Чому не зробила цього раніше? Причина банальна. Робота. Не могла вирватись.

 

Прес-центр