ТРЕНІНГ «МАЛЕНЬКИЙ РЯТІВНИК» ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІД МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №3

19.11.2019

18 листопада 2019 року  відбувся тренінг для учнів різних вікових груп школи “Без меж” міста Києва на тему «Маленький рятівник». Модераторами заходу були старший лаборант кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, лікар-інтерн Назар Лавровський та студентка 5 курсу медичного факультету №3 Анастасія Вавшкевич.

Діти разом з інструкторами вивчили, що потрібно робити в ситуації, коли людина знаходиться без свідомості. Навчились правильно викликати швидку допомогу. Школярі багато дізнались про опіки і обмороження, запам’ятали перші ознаки інсульту (be fast). Крім теорії кожен учасник мав змогу спробувати свої сили у практичній частину тренінгу. Зокрема під контролем інструкторів, школярі спробували застосувати  прийом Геймліха.

Школа “Без меж” дає можливість показати дітям, що потрібно і що НЕ слід робити в екстрених ситуаціях. Такі тренінги навчають дітей змалечку надавати допомогу, бути зібраними і не розгубитися в екстрених ситуаціях.

За словами модераторів Анастасії Вавшкевич та Назара Лавровського: «Сьогоднішній досвід є дуже цінним як для організаторів заходу, так і для слухачів».

 

Прес-центр за матеріалами деканату медичного факультету №3