СТУДЕНТИ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ №3 ПРОВЕЛИ СВЯТО ОСЕНІ ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

29.10.2019

Студенти медичного факультету №3 (педіатрія) вже четвертий рік поспіль тісно співпрацюють із громадською організацією «Родина», в Центрі якої проходять реабілітацію 20 дітей віком від 4 до 13 років з різними діагнозами й різним ступенем відкритості до спілкування. Майбутні педіатри проводять майстер-класи, цікаві тренінги, влаштовують тематичні свята, квести, вистави та багато іншого для дітей та їхніх рідних.

Так,  27 жовтня студенти факультету показали театралізовану казку з такими персонажами, як чарівниця зі світу Гаррі Поттера, принцеса, Стітч, відьмочки, Харлі Квін, Оленятко, вампір, котики. Мораль казки: немає поганих створінь, поганих людей. Є хтось, хто потребує більшої нашої уваги саме зараз!

Наші волонтери за допомогою аквагриму перетворили всіх присутніх на чарівних створінь та безпосередніх учасників театралізованого дійства.

Після вистави всі разом взяли участь в осінньому майстер-класі, під час якого власноруч зробили оригінальну хелоувінську аплікацію. Тут були і жовтогарячі листочки, і гарбузи, і навіть привид.

Не обійшлись «родинні посиденьки» без музики, танців, співів, до яких наші друзі вже були готові й не лякалися, як перший раз чотири роки тому. Ну, і, звичайно, без ігор, де кожен учасник намагався охарактеризувати свого сусіда якимось виразом обличчя.

Дітям з особливостями в розвитку вкрай необхідні заходи, спрямовані на їхню взаємодію з іншими дітьми, рідними, де вони можуть почуватися безпечно, відчути зворотній зв’язок. Для більшості з них це єдине місце для комфортного спілкування. Це дуже важливо для них. Як і для майбутніх лікарів-педіатрів, їхнього професійного зростання та свідомого формування.

Наші студенти медичного факультету №3 подарували радість, усмішку, частинку своєї душі та серця дітям, яким бракує уваги, спілкування, людського тепла і зробили їх щасливішими!

 

Деканат медичного факультету №3