РЕКТОР КАТЕРИНА АМОСОВА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ ВР УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

15.02.2017

14 лютого 2017 року ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова взяла участь у засіданні «круглого столу» про стан та перспективи медичної освіти в Україні, який відбувся в Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

На заході, який проходив під головуванням голови Комітету ВР України з питань охорони здоров’я, професора Ольги Богомолець, також були присутні народні депутати України, представники Адміністрації Президента України, МОЗ України, МОН України, медичних навчальних закладів, департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій, НАМН України, а також представники студентства та громадськості.

Учасники «круглого столу» обговорювали питання вітчизняної системи вищої медичної освіти, підготовки молодших спеціалістів; сучасних аспектів і перспектив розвитку вищої фармацевтичної, стоматологічної освіти, підготовки медичних кадрів для потреб Збройних Сил України; реформування системи післядипломної підготовки лікарів. Крім того, на розгляд виносилися такі актуальні питання, як підготовка менеджерів в охороні здоров’я та фахівців з громадського здоров’я, а також нострифікація дипломів в Україні.

Під час засідання, ректор НМУ, професор Катерина Амосова виступила з презентацією щодо стану медичної освіти в України та продемонструвала досвід НМУ імені О.О. Богомольця. За словами Катерини Амосової, гальмуючим фактом розвитку медичної галузі є відсутність університетських клінік та застарілі тести у відкритих базах «Крок». Ректор також надала пропозиції до парламентських слухань на тему: «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє», які відбудуться 22 березня 2017 року.

Учасники «круглого столу» дійшли висновку про необхідність створення при Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я ініціативної групи з узагальнення та систематизації наданих пропозицій та підготовки проекту рекомендацій парламентських слухань на тему: «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє».

Катерина Амосова: “Про стан української вищої медичної освіти, виклики часу і напрями розвитку: досвід НМУ імені О.О. Богомольця і пропозиції до державної політики”.

Прес-центр