ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ В ІНФОРМАГЕНТСТВІ «ІНТЕРФАКС»

21.07.2014
21 липня 2014 року, у столичному інформагентстві «Інтерфакс» відбулася прес-конференція викладачів та студентства Національного медичного університету імені О.О.Богомольця на тему: «Нагнітання ситуації навколо посади ректора Національного медуніверситету триває. Хто є хто: викладачі та студенти висловлюють свою думку».
У прес-конференції взяли участь і виступили проректор Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, професор Ярослав Цехмістер; доцент Борис Коваль; співголова Антикорупційного комітету Університету,студент Володимир Моторний, голова Студентської громадської організації «СтудДовіра», студент Василь Гілюк; голова Студентського парламенту НМУ імені О.О.Богомольця, студент Петро Згурський.
Колектив Національного медичного університету імені НМУ імені О.О. Богомольця обурений  поширенням у ЗМІ інформації, що дискредитує їх ВНЗ. Останнім часом у пресі почали з'являтися абсолютно неправдиві анонімні звинувачення на адресу НМУ імені А.А. Богомольця про відрахування або позбавлення стипендій студентів, які виступили на підтримку екс-ректора Віталія Москаленка, а також про відмову приймати документи від абітурієнтів зі Сходу України.
«Сьогодні проти Національного медичного університету ведеться справжня інформаційна війна. На жаль, не всі засоби масової інформації перевіряють дані перед тим, як їх оприлюднювати. І тому надбанням громадськості стає відверта брехня і наклеп, які мають замовний характер. Адміністрація є абсолютно відкритою, звертайтесь до нас – відповімо вам на всі питання і надамо всі дані. Наприклад, на сьогодні медуніверситетом отримано і зареєстровано понад 498 заяв від абітурієнтів з Донецької та Луганської областей, АР Крим. Це легко можна перевірити. Що ж до академічних стипендій, вони призначаються виключно на підставі наказу за результатами навчання і виявленої при цьому успішності з обов'язковим погодженням з органами студентського самоврядування», – зазначає проректор, професор Ярослав Цехмістер.
У свою чергу голова Студентського парламенту, студент Петро Згурський підкреслює, що «Нікого зі студентів не відрахували просто так. Я ставлю свій підпис на всіх документах про відрахування і можу з упевненістю заявляти – всі вони відповідали вимогам і стандартам закладу. Студентами перестали бути ті, хто не здав іспити і не міг бути переведений на наступний курс. Що стосується інших порушень прав студентів, про яких з'являється інформація в ЗМІ, органам студентського самоврядування про такі факти нічого не відомо. І це значить, що такого не було. Повірте, коли права студентів порушуються, вони обов'язково звертаються за захистом, в першу чергу, до нас, додатково ця інформація поширюється у соціальних мережах».
Колектив та студенти наполягають на безпідставності заяв, компрометуючих Університет. Все це може робитися тільки особами, зацікавленими перешкодити демократичним перетворенням у закладі.
 
«Інформаційна війна, яку сьогодні ведуть з медуніверситетом представники старої влади, показує, що вони намагаються приписати нам ті методи, якими звикли діяти самі. Відрахування, позбавлення стипендій, автократія, відверта брехня, утиски студентів – це те, проти чого ми виступили кілька місяців тому і зуміли перемогти. І ми нікому не дозволимо повернути все це назад в наш ВНЗ», – стверджує співголова Антикорупційного комітету НМУ імені А.А. Богомольця, студент Володимир Моторний.
«Студенти можуть і хочуть разом з новим керівництвом створювати нове обличчя медуніверситету. На жаль, замість того, щоб всі сили віддавати конструктивній роботі з впровадження демократичних перетворень, доводиться боротися з «привидами минулого», які не хочуть зрозуміти, що їх час минув безповоротно», – говорить голова громадської організації «Студдовіра»,  студент Василь Гілюк.
Найбільше обурення колективу університету викликає факт розміщення неправдивої інформації під час вступної компанії, що може негативно позначитися на авторитеті відомого ВНЗ, в якому навчається більше півтори тисячі іноземних студентів з 64 країн.
«Всі ті необхідні для університету зміни, які вдалося впровадити новій команді за неповних два місяці роботи, наклеп і брехня ставлять під загрозу. Ми багато сил поклали на те, щоб маска корумпованості і бюрократії була знята, і хочемо попередити наших опонентів, що будемо і далі боротися, щоб зробити ці позитивні зміни незворотними» – заявляє доцент Борис Коваль.

Новини Національго медичного університету НМУ

Новини Національго медичного університету НМУ