П’ЯТА ГРАНТОВА КОНФЕРЕНЦІЯ СТУДЕНТІВ НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

21.06.2019

20 червня 2019 році у конференц-залі адміністративного корпусу НМУ імені О.О.Богомольця відбулася 5-а Грантова конференція студентів. Свої роботи на суд авторитетного журі представили студенти Аліна Вінська, Наталя Захнюк, Неля Олещук, Юрій Паша, Павло Попович і Ростислав Юзьків.

Як зазначив у своєму виступі перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ, професор Ю.Л.Кучин, серед шістьох презентованих проектів не виявилося жодного слабкого, який не відповідав би заявленій темі або «не дотягував». Отже, журі не просто було визначити трьох переможців – йшлося про соті частки отриманих балів (Максимум – 30,00). Разом із тим, Юрій Леонідович порадив студентам надалі обирати тему і розвивати її в межах своєї компетенції, щоб не було так, що третьокурсник оперує термінами і поняттями, які об’єктивно не до кінця розуміє, а відтак, іноді «плутає». Чіткіше, на його думку, автори проектів повинні формулювати й мету дослідження.

На конференції були присутні проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМУ, професор О.М.Науменко, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури НМУ, професор Р.Л.Скрипник, завідувачі кафедр Університету, які ставили доповідачам слушні запитання, висловлювали поради і побажання.

Хоч як важко було визначити першу трійку переможців, але, як констатував заступник ректора з наукової роботи Університету, доцент С.А.Павловський, зробити це зобов’язував регламент. Перше місце посіла робота Юрія Паші «Мікробіомна модифікація ґрунту фосфатмобілізуючими мікроорганізмами як фактор підвищення врожайності у бездобривній технології вирощування зернових колосових культур». Друге віддали Ростиславові Юзькову («Вивчення ефективності впровадження протоколу ERAS при хірургічному лікуванні післяопераційних вентральних гриж великих розмірів»). Третє – Наталі Захнюк («Визначення концентрації глюкози в амніотичній рідині для раннього виявлення запального процесу як чинника передчасного розриву плодових оболонок при недоношеній вагітності»).

У рамках конференції відбулося засідання науково-координаційної ради НМУ, на якому свої дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеню доктора медичних наук презентували асистент кафедри дитячої хірургії О.С.Годік («Діагностика на обґрунтування вибору хірургічного лікування портальної гіпертензії у дітей») і доцент кафедри педіатрії №1 Д.О.Мінченко («Молекулярні основи розвитку ожиріння та його ускладнень у підлітків та чоловіків: удосконалення та розробка нових підходів до діагностики, профілактики та лікування»).

Прес-центр