НА СТОМАТОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ НМУ РОЗПОЧАВСЯ ПЕРШИЙ В ІСТОРІЇ УНІВЕРСИТЕТУ ОБ’ЄКТИВНИЙ СТРУКТУРОВАНИЙ ПРАКТИЧНИЙ (КЛІНІЧНИЙ) ІСПИТ – ОСКІ-2 НА ЗДОБУТТЯ ДИПЛОМА МАГІСТРА

08.06.2021

8 травня 2021 року у стоматологічному корпусі НМУ імені О.О.Богомольця розпочалося складання об’єктивного структурованого практичного (клінічного) іспиту (ОСКІ-2) на здобуття диплома магістра. Цей серйозний екзамен на професійну зрілість майбутніх стоматологів проходить уперше і факультет у цьому відношенні є першопрохідцем. Факт його проведення не просто вказівка згори, а веління часу. Це ще один крок до європейських стандартів медичної освіти.

Перший день ОСКІ-2 розпочався у конференц-залі стоматологічного корпусу засіданням екзаменаційної комісії, яку очолює завідувач кафедри дитячої стоматології, професор О.В.Савичук. Задіяні на іспитах викладачі отримали необхідний інструктаж. «ОСКІ-2, який складають студенти 5 курсу, триватиме 9 днів, – зазначила декан стоматологічного факультету, професор Н.В.Біденко. – 206 студентів – громадян України поділено на групи з 10 осіб – за кількістю станцій, які їм треба пройти в ході іспиту. Це хірургія, діагностика, терапія, анестезія, ортопедія, невідкладна допомога, спілкування з реальним пацієнтом із числа волонтерів, дитяча стоматологія тощо. Кожній такій групі дається дві години, щоб обійти всі 10 станцій, де незалежні експерти мають оцінити їхні практичні навички за п’ятибальною системою. Щоб отримати позитивну оцінку, студент повинен правильно виконати не менш як 60% завдань і маніпуляцій. Хотілося б висловити подяку адміністрації Університету за конкретну допомогу у проведенні іспиту, що виявилась, зокрема, у належній комплектації фантомів, оснащенні сучасним інструментарієм. Завдяки цьому студенти мають змогу показати свій реальний рівень знань і практичних навичок. Десь в останні два дні до складання ОСКІ-2 підключаться і студенти-іноземці».

«Слід відзначити не тільки технічне забезпечення, про яке каже Наталя Василівна, а й злагодженість, організованість іспиту, – поділилася враженнями заступник начальника навчального відділу НМУ І.О.Гашенко, – Взяти хоча б такий етап, як реєстрація учасників ОСКІ-2, за яку відповідає секретар екзаменаційної комісії, асистент Т.В.Ватанха. Все тут продумано – від анкет до бирок з номерами шифру, немає затримок, непорозумінь, накладок».

Протягом екзаменаційного дня, який становив три зміни, ОСКІ-центр відвідали ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин, проректор з науково-педагогічної і лікувальної роботи, професор О.А.Канюра. Юрій Леонідович відзначив належну організацію проведення іспиту і заслуги в цьому деканату стоматологічного факультету.

                                                                                                             

Прес-центр