МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ ПЕДІАТРИЧНИЙ ФОРУМ: ДЕНЬ ЗАКЛЮЧНИЙ

22.11.2019

21 листопада 2019 року Міждисциплінарний педіатричний форум, приурочений до Дня медичного факультету №3 (педіатричного) НМУ імені О.О.Богомольця і Міжнародного дня лікаря-педіатра, продовжив свою роботу у майстер-класах як у морфологічному корпусі Університету, та і за його межами.

Так, у дитячій клінічній лікарні №6 міста Києва (вул.Терещенківська, 23-25) асистент кафедри педіатрії №4, інструктор Американської асоціації здоров’я Юрій Кривонос проводив майстер-клас «Анафілаксія», на якому його учасники мали змогу до деталей відпрацювати дії лікаря на випадок анафілактичного шоку у пацієнта.

Виїзні майстер-класи відбулися й в інших місцях. Дитячий лікар-кардіоревматолог ДУ «Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», асистент кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії НМАПО імені П.Л.Шупика Євгенія Артеменко провела майстер-клас «Тук-тук серце: основи ехокардіографії у дітей». А асистент кафедри дитячої хірургії НМУ, дитячий ортопед-травматолог травмопункту НДСЛ «Охматдит» Дмитро Головатюк – майстер-клас «Металоостеосинтез у дітей».

Паралельно у морфологічному корпусі НМУ проходили майстер-класи «Серцево-легенева реанімація у дорослих» (Євген Дьомін, дійсний член Європейського союзу анестезіологів, асистент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ, і Назар Лавровський, лікар-анестезіолог КМКЛ №4, провізор Відділу оцінки ризиків та інфекційного контролю) і «Комп’ютерна спірографія» (Сергій Норейко, професор кафедри фтизіатрії та пульмонології НМУ).

22 листопада англомовним педіатричним брейн-рингом форум завершив роботу.

 

Прес-центр