ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ “ГІГІЄНА”

07.03.2017

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання їх творчої праці та згідно з Положенням про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13 грудня 2012 року № 1410 на базі кафедри гігієни та екології №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (завідувач, член-кореспондент НАМН України, професор Василь Бардов) 2-3 березня відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської Олімпіади з дисципліни «Гігієна».

Олімпіада з будь-якої навчальної дисципліни – це екзамен для найкращої частини студентської молоді, на якому їй надано можливість продемонструвати свої здібності, інтелект, результати своєї кропіткої праці протягом навчання в медичному університеті.

В урочистій атмосфері відбулося відкриття заходу, в якому взяли участь проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько, декан медичного факультету №4, професор Ігор Пельо, начальник науково-дослідної частини, PhD Андрій Дінець, завідувач кафедри гігієни та екології №3, професор Сергій Гаркавий.

Вітальне слово учасникам оголосила проректор з наукової роботи професор Тетяна Черенько. У ІІ етапі Олімпіади взяли участь 30 студентів вищих медичних навчальних закладів України.

Олімпіада проходила в чотири етапи: письмові відповіді на тести з різних розділів гігієни, вирішення інтегрального завдання, практичної задачі і оцінка практичних вмінь та навичок при роботі з приладами. Активну участь в організації прийняли студенти-члени СНТ імені О.А. Киселя (Голова – Ніколаєнко С.І.), студентського парламенту НМУ (Голова – Ковалішин К. С.) і староста гуртка кафедри гігієни та екології №1 Шлендик Вікторія.

Журі, під головуванням професора Василя Бардова визначили переможців олімпіади:
І місце – Катерина Струбчевська (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця);
ІІ місце – Богдана Доскалюк (ДВНЗ “Івано-Франківський національний медичний університет”);
ІІІ місце – Тетяна Луцюк (Вінницький національний медичний університет імені М.І. Пирогова).

Закриття олімпіади відбулось за участю завідувача відділу наукової роботи, професора Леоніда Пінського. Студентів нагородили сертифікатами, а також подарували підручник з гігієни та екології за редакцією член-кореспондента НАМН України і випуск профільного журналу «Довкілля та здоров’я».

Прес-центр