ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ НА КАФЕДРІ ДИТЯЧОЇ ХІРУРГІЇ СТУДЕНТІВ 5 ТА 6 КУРСІВ

24.04.2020

З моменту введення карантинних заходів у зв’язку з поширенням Covid-19, НМУ імені О.О. Богомольця впровадив програму дистанційного навчання на базі платформи Neuron.

Для ефективного проведення занять зі студентами 5 і 6 курсів в онлайн- режимі, співробітники кафедри дитячої хірургії пройшли внутрішні підготовчі тренінги для всебічного використання в роботі платформи Neuron. Її одразу було наповнено методичними матеріалами: тематичними планами, лекціями, ситуаційними задачами, тестами та матеріалами для дистанційного складання підсумкового модульного контролю.

Щоденно викладачі проводять відео-конференції за допомогою ZOOM. На базі кафедри дитячої хірургії створено YouTube канал, впроваджено цикл онлайн лекцій для студентів, що, безумовно, дасть ефект та використовуватиметься і після закінчення карантину.

Аналіз першого місяця дистанційного навчання, протягом якого були виконані завдання на базі платформи Neuron, проведені онлайн-конференції з викладачами за допомогою ZOOM та онлайн-лекції, показав, що студенти 5-х і 6-х курсів успішно пройшли навчальний курс.

Сьогодні можна констатувати, що в нашому Університеті активно функціонує зручний сервіс, який не лише забезпечує дистанційне навчання, а й оптимізує роботу науково-педагогічних працівників. Таким чином, на сьогодні НМУ імені О.О. Богомольця успішно впровадив замкнутий цикл освітнього процесу в онлайн-режимі, а саме надав можливість дистанційно проходити навчальні курси та дистанційно їх оцінювати.

 

 

Прес-центр за матеріалами кафедри дитячої хірургії