11 БЕРЕЗНЯ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ФПЛЗСУ З ДОКТОРОМ ФІЛОСОФІЇ ДЖОНОМ КВІННОМ, СПІВРОБІТНИКОМ ПРАЗЬКОГО ЦЕНТРУ ГЛОБАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я В ІНСТИТУТІ ГІГІЄНИ ТА ЕПІДЕМІОЛОГІЇ КАРЛОВОГО УНІВЕРСИТЕТУ

12.03.2020

11 березня відбулася зустріч студентів факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України з Джоном Квінном, доктором філософії, провідним науковим співробітником Празького Центру глобального здоров’я в Інституті гігієни та епідеміології Карлового Університету. Темами тренінгу були реанімація з контролем пошкоджень у війні та конфлікті з військово-медичними принципами в цивільних умовах та український досвід цивільно-військової взаємодії.

У проведенні заходу взяли участь декан факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України, доктор медичних наук, доцент, полковник медичної служби Н.Д.Козак, завідувач кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, доктор медичних наук, професор А,М.Гринзовський.

Захід відбувся за сприяння завідувача кафедри описової та клінічної анатомії, професора В.Г. Черкасова, який ознайомив викладача Карлового Університету, доктора філософії Джона Квінна з історією заснування кафедри та з анатомічними препаратами кафедри описової та клінічної анатомії НМУ імені О.О. Богомольця, а саме: «Скелетом українського богатиря Ізота Софроновича Руденка», барельєфом завідувача кафедри анатомії Віленської медико-хірургічної академії професора Адама Белькевича, який був першим професором, що читав лекції на медичному факультеті Київського імператорського університету Святого Володимира.

 

Прес-центр за матеріалами факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України