10 Міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека – відповідальність кожного»

24.09.2019

18-21 вересня 2019 р. в місті  Львів відбувся 10 Міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека – відповідальність кожного», в якому взяли участь бібліотечна спільнота , представники  державної влади,  науковці, викладачі, провідні видавництва  та інші.

Представником Національного медичного університету імені О. О. Богомольця була завідувач бібліотеки Людмила Папуша.

В рамках ювілейного форуму відбувся обмін досвідом  між бібліотекарями  України та інших країн.

У насиченій робочій атмосфері відбулися доповіді, дискусії, засідання за «круглим» столом тощо. Зокрема, Людмила Папуша взяла участь у наступних заходах:

  • Дискусії «Світові тренди університетських бібліотек, як виклик для українських бібліотекарів» під час якої обговорювалися світові тренди, які у найближчому майбутньому впливатимуть на розвиток освіти та науки.
  • Майстер- класі від компанії Vilibri «Як підготуватись до міжнародного іспиту якісно та швидко» (українською та англійською мовами). Було розглянуто, що таке (IFOM), приклади тестів та їх структура, знайомство з ресурсами, які можна використати під час підготовки до іспиту.
  • Круглому столі «Медичні бібліотеки у процесах трансформації системи охорони здоров’я України», під час якого обговорювалися розширення завдань та функцій бібліотек для забезпечення медичних закладів вищої освіти навчальними матеріалами, доступом до наукометричних та реферативних баз даних та іншими інструментами роботи з інформацією для складання ЄДКІ, а також напрями діяльності бібліотек з підвищення рівня академічної доброчесності у медичній галузі, діяльність з підвищення якості інформації та послуг для безперервного професійного розвитку медиків.
  • Участь у заходах Форуму видавців.

 

Під час форуму було налагоджено зв’язки та співпрацю з медичними та вузівськими бібліотеками України.