Вступна кампанія 2023 у НМУ: підсумки тижня

28.07.2023

За даними Приймальної комісії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, кількість заяв на вступ до нашого Університету утричі перевищує показники минулого року. Деякі спеціальності користуються підвищеним попитом. Вступні випробування проводять в офлайн і онлайн режимах, адже з огляду на теперішню ситуацію в країні, не всі вступники мають можливість прибути до екзаменаційної комісії особисто.

Усі вступники для участі у конкурсі на спеціальності Університету створюють особистий електронний кабінет. Його функціонал дає змогу вступнику подавати заяви на участь у вступних випробуваннях, які проводяться закладами вищої освіти у очному форматі або дистанційно (для категорії вступників з тимчасово окупованих територій або районів активних бойових дій). Також через свій особистий електронний кабінет абітурієнти подають заяви для вступу на спеціальності Університету. Якщо конкурсні складові у заяві вступника відповідають правилам прийому, його допускають до участі у конкурсі на відповідну спеціальність, зазначають у Приймальній комісії НМУ.

До 31 липня триватиме прийняття заяв і їх обробка від вступників, які вступають на базі повної загальної середньої освіти або мають попередньо здобутий рівень  молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра (НРК 5).

Станом на 27 липня Приймальною комісією було прийнято 3340 заяв від бажаючих навчатися за кошти бюджету, 1450 заяв – на контрактну форму навчання.

Однією з організаційних особливостей цьогорічної вступної кампанії є можливість абітурієнтів, які не мають змоги складати вступні випробовування очно, зробити це дистанційно – з використанням платформи Zoom і відповідною процедурою підтвердження особи.

У нинішньому році підвищено мінімальний конкурсний бал для вступу на окремі спеціальності. Так, на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» конкурсний бал вступника має складати не нижче 150 балів. На спеціальність «Фармація, промислова фармація» – 140 балів на бюджет та 120 балів – на контракт, на всі інші спеціальності діє обмеження у 130 балів, виключно для вступу на бюджетну форму навчання.

Цьогорічний рейтинг популярності спеціальностей:

  1. 222 «Медицина»
  2. 221 «Стоматологія»
  3. 227 «Терапія та реабілітація»
  4. 225 «Медична психологія»
  5. 228 «Педіатрія»

У Приймальній комісії НМУ зазначають, що у рубриці ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2023 на сайті НМУ є вся необхідна інформація для вступників. У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся:

Електронна адреса: pknmu@nmu.ua

Телеграм-чат

Пресцентр НМУ за інформацією Приймальної комісії