Вітаємо переможців AYMSConf 2022!

04.01.2023

3 січня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця провели другий тур конференції молодих вчених «Annual Young Medical Scientists» Conference (AYMSConf) 2022. У ньому взяли участь студенти й інтерни, які зайняли призові місця під час першого етапу, що відбувся 09 грудня 2022 року. Захід проводився у змішаному форматі. Найкращі наукові дослідження презентували Олександра Баширова, Юлія Наконечна й Анастасія Шкварок.

Організаторами щорічної конференції молодих вчених є Студентське наукове товариство імені О.А. Киселя та Товариство молодих вчених і спеціалістів НМУ імені О.О. Богомольця.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор НМУ Юрій Кучин. Він поспілкувався з учасниками щодо освітнього процесу в умовах українського сьогодення та поцікавився їхніми планами щодо продовження наукової діяльності. Побажали здобутків та успіхів у науковій діяльності й інші члени журі – перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков і в.о. завідувача відділу наукової роботи студентів Вікторія Потаскалова – зазначивши на важливості науково-дослідної діяльності безперервності самовдосконалення.

Члени журі високо оцінили підготовку й якість робіт. Загалом заслухали доповіді 12 учасників, 3 з яких зайняли призові місця. За рішенням журі найкращі експериментальні та обсерваційні дослідження провели Олександра Баширова – «Об’єм крововиливу в головний мозок визначає морфологію реактивних астроцитів»; Юлія Наконечна – «Вплив психоемоційного стану на якість життя пацієнтів з захворюваннями тканин пародонту»; Анастасія Шкварок – «Оцінка розвитку скарг з боку серцево-судинної системи серед студентів під час воєнного стану та рівня ситуативної тривожності».

Переможці отримали право опублікувати тези роботи у фаховому виданні «Український науково-медичний молодіжний журнал». Також усі учасники другого туру отримали у подарунок «Основи патологій за Роббінсом» 10-го видання в українському перекладі.

 

Пресцентр НМУ