ВЕБІНАР НА ТЕМУ “ВІЙНА В УКРАЇНІ: ПСИХОЛОГІЧНІ – ТЕРАПЕВТИЧНІ МЕТОДИКИ. ТРАВМАФОКУС В ГОСТРІЙ СТАДІЇ ВІЙНИ” ПРОВЕЛА КАФЕДРА ЗАГАЛЬНОЇ І МЕДИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ

15.03.2022

15 березня 2022 року відбувся вебінар на тему “Війна в Україні: психологічні – терапевтичні методики. Травмафокус в гострій стадії війни”,  організований кафедрою загальної і медичної психології.

Ключовий спікер – нейропсихолог, психотерапевт, директор Інституту нейропсихотерапії у Відні Томас Вебер. Thomas ChWeberist Traumafokus Begründer, Buchautor und Ausbildungsleiter www.traumafokus.com

 Модерацію  та науковий супровід вебінару здійснював завідувач кафедри загальної і медичної психології НМУ професор Михайло Матяш.

Пан Вебер є відомим фахівцем з психотерапії, зокрема своїм методом «Травмафокус». У мирний час кафедра загальної і медичної психології активно співпрацювала з Інститутом нейропсихотерапії (Відень), та Томасом Вебером в організації навчання з терапевтичної модальності за травмафокусом в Україні.

Війна в  Україні та воєнні виклики в усьому цивілізованому світі зміцнили наші інституціональні, професійні, особисті стосунки та стали актуальною причиною сьогоднішнього вебінара.

Впродовж вебінару українські фахівці з психічного здоров’я, психологічної практики та студенти медико-психологічного факультету ознайомилися з концепцією нейроцепції щодо контролю та регуляції нервової системи на рівнях безпеки, небезпеки та загрози для життя. Було висвітлено нейропсихологічні механізми соціальної системи прив’язаності людини, мобілізаційної та іммобілізаційної систем.

Томас Вебер запропонував та опрацював з учасниками вебінару дихальні техніки регуляції нервової системи, а також техніки, орієнтовані на сенсорні модальності людини в умовах переживання небезпеки та загрози для життя, зокрема вправу «Пальмування».

За люб’язної згоди Томаса Вебера надаємо окремі слайди з презентації.

Вебінар став нагодою побачити один одного за ці дні війни в Україні.

Більшість з нас є стомленими, проте ми ще більше вмотивовані боронити нашу державу, допомагати військовим, волонтерам, громадському населенню, вимушеним переселенцям.

 

Україна перемагає!

Слава Україні!

Героям Слава!!!!

 

Прес-центр за матеріалами кафедри загальної і медичної психології