В Університеті визначали найсильніших студентів-армрестлерів

29.11.2023

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся відбірковий етап Студентського чемпіонату з армрестлінгу м. Києва. Організували захід фахівці кафедри фізичного виховання і здоров’я за сприяння Студентської ради Університету. 26 студентів з різних факультетів, які взяли участь у змаганнях, виборювали в особистому заліку звання переможців, які навесні представлять НМУ на Студентському чемпіонаті з армрестлінгу столиці.

Найзапекліша боротьба за звання переможця відбулася  серед дівчат, які змагалися в абсолютній ваговій категорії. Студентки факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Дарина Жила і Ганна Протазова боролися за цей титул три раунди, останній з яких тривав близько трьох хвилин. Перемогу здобула Ганна Протазова, друге місце – у Дарини Жили,  а третє місце серед дівчат посіла студентка медичного факультету №2 Софія Гончаренко.

Серед чоловіків переможцями і призерами Університетського турніру з армрестлінгу у ваговій категорії до 70 кг стали: студент медичного факультету №2  Олександр Варенюк, який посів перше місце, студенти медичного факультету №1 та факультету підготовки лікарів для ЗСУ Олександр Мельниченко та Олександр Гаврись, які посіли друге та третє місце, відповідно.

У ваговій категорії до 80 кг усі переможці – студенти медичного факультету №2: перше місце посів Володимир Савич, друге – Олександр Варенюк (рішенням суддівської колегії допущений до змагань у двох вагових категоріях), третє – Олег Неділенко. Переможцем у ваговій категорії до 90 кг став студент медичного факультету №2 Олександр Павлюк, а друге місце посів студент медичного факультету №1 Костянтин Балика. Перше та друге місце Університетського турніру з армрестлінгу у ваговій категорії понад 90 кг посіли, відповідно, студенти медичного факультету №2 Денис Чурута та Богдан Вільчинський, третє місце – студент медичного коледжу НМУ Ілля Машковський.

Бажаємо нашим спортсменам подальших успіхів у навчанні і спорті!

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоровя