В НМУ РОЗПОЧАЛИСЯ ВСТУПНІ ІСПИТИ ДО АСПІРАНТУРИ

26.08.2022

25 серпня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочалися вступні іспити з іноземної мови до аспірантури з денною і вечірньою формою навчання. 96 конкурсантів поділено на дві зміни. 26 серпня іспит з іноземної мови проходитиме для другої зміни. На 29 серпня заплановано вступні іспити зі спеціальності. Переважно – це «Медицина» та «Стоматологія». Після цього буде підбито підсумки й екзаменаційна комісія визначить тих, хто поповнить аспірантуру НМУ.

«Володіння англійською мовою є абсолютно необхідною компетенцією сучасного лікаря та науковця, оскільки більша частина наукових текстів публікуються саме нею. У період повномасштабної війни, коли щоденно ми спілкуємося з партнерами та колегами з різних країн, знання мови стає необхідним не лише для науки та професійного розвитку, але й інструментом більш ефективної боротьби з ворогом на інформаційному фронті», – зазначив ректор НМУ, професор Юрій Кучин, звертаючись до конкурсантів.

Про деякі особливості вступних іспитів до аспірантури цього року розповіли проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Рімма Скрипник та завідувач відділу аспірантури і докторантури НМУ, доцент Катерина Гололобова. Серед конкурсантів, певну частину становлять військові лікарі, які при вступі мають пільги. Пішов Університет назустріч і тим, хто захотів узяти участь в конкурсі, але не зміг з об’єктивних причин прибути до Києва. Для таких осіб передбачено іспит в режимі онлайн.

Перед початком іспиту конкурсантів проінструктували, як діяти в разі повітряної тривоги. Так, письмову частину завдання треба буде припинити і прослідувати в укриття. Час перебування у сховищі екзаменатори планують використати для усної частини іспиту.

 

Пресцентр